Ekvádor z Baltra na lodi Celebrity Xploration
Termín: Trasa:
od 112 790 Kč/os. (4 423 €)

Itinerář

DEN DATUM Přístav / Program PŘIPLUTÍ VYPLUTÍ
1. 04.04.2020, So 1. Baltra (Galapágy), Ekvádor (nalodění) --:-- 15:00
1. 04.04.2020, So 1. Mosquera Island (Galapágy), Ekvádor 1 16:00 18:00
2. 05.04.2020, Ne 2. Dragon Hill (Santa Cruz), Ekvádor 1 07:00 11:30
2. 05.04.2020, Ne 2. Rabida (Galapágy), Ekvádor 1 14:30 18:00
3. 06.04.2020, Po 3. Puerto Villamil (Galapágy, Isabela), Ekvádor 1 07:30 11:45
3. 06.04.2020, Po 3. Wall Of Tears (Galapágy, Isabela), Ekvádor 1 14:00 18:00
4. 07.04.2020, Út 4. Bahia Post Office (Galapágy, Floreana), Ekvádor 1 08:00 11:30
4. 07.04.2020, Út 4. Cormorant Point (Galapágy, Floreana), Ekvádor 1 15:00 18:00
5. 08.04.2020, St 5. Cerro Brujo (Galapágy, San Cristobal), Ekvádor 1 08:00 11:00
5. 08.04.2020, St 5. Kicker Rock (Galapágy, San Cristobal), Ekvádor 1 11:45 12:15
5. 08.04.2020, St 5. Isla Lobos (Galapágy, San Cristobal), Ekvádor 1 15:00 17:30
6. 09.04.2020, Čt 6. Puerto Ayora (Santa Cruz), Ekvádor 1 08:00 18:00
7. 10.04.2020, 7. Suarez Point (Galapágy, Española), Ekvádor 1 08:00 11:00
7. 10.04.2020, 7. Gardner Bay (Galapágy, Española), Ekvádor 1 14:30 18:00
8. 11.04.2020, So 8. Daphne Island (Galapágy), Ekvádor 1 06:00 07:00
8. 11.04.2020, So 8. Baltra (Galapágy), Ekvádor (vylodění) 08:00 --:--
1) Tender
  • 1.' '.den
    program den po dni
    1. den
    Baltra (Galapágy), Ekvádor (nalodění) / Uprostřed Galapážských ostrovů leží nevelký rovinatý ostrov Baltra. Za druhé světové války sloužil jako americká letecká základna, dnes je ostrov s největším letištěm Galapág branou na překrásné souostroví. Mějte oči otevřené a možná uvidíte galapážské leguány přecházet silnici. Vydejte se na sousední ostrov Mosquera a obdivujte jednu z největších kolonií lvounů. Projděte se po 2kilometrovém treku ostrovem Severní Seymour a pozorujte mořské leguány a nespočet druhů ptáků. Navštivte Black Turtle Cove na ostrově Santa Cruz, místo, kde se rozmnožují želvy obrovské, a nenechte si ujít šnorchlování nebo potápění u Gordon Rocks.
  • 1.' '.den
    program den po dni
    1. den
    Mosquera Island (Galapágy), Ekvádor / Mezi ostrovy North Seymour a Baltra se nachází jeden z nejmenších ostrůvků Galapážského souostroví. Většinu plochy Mosquery tvoří bílá písečná pláž, která je domovem jedné z největších kolonií lachtanů. Pozorujte tyto nádherné tvory a možná při tom zahlédnete i kosatku, pro kterou jsou vítaným zpestřením jídelníčku. Obdivujte volavky, racky lávové a další druhy mořských ptáků, pro něž je ostrov skvělým útočištěm. A pak už si nasaďte šnorchl a vydejte se objevovat fascinující život korálového útesu pod křišťálově čistou mořskou hladinou.
  • 2.' '.den
    program den po dni
    2. den
  • 2.' '.den
    program den po dni
    2. den
    Rabida (Galapágy), Ekvádor / Jen co by kamenem dohodil od ostrova Santiago, leží jeden z nejunikátnějších galapážských ostrovů. Za svoji sytě červenou barvu vděčí Rábida vysokému obsahu železa v lávové hornině, z níž je nevelký ostrůvek tvořený. Nechejte se přivítat lachtany, vyhřívajícími se na slunci na rudém písku. Pozorujte hnízdící kormorány a růžové plameňáky, kterým se líbí v místní laguně, a projděte se také do vnitrozemí, kde žijí mezi santálovými stromy Darwinovy pěnkavy. Výlet na Rábidu zakončete pod hladinou ve společnosti mořských želv, rejnoků a bělocípích žraloků.
  • 3.' '.den
    program den po dni
    3. den
    Puerto Villamil (Galapágy, Isabela), Ekvádor / Na jižním pobřeží ostrova Isabela leží přístavní městečko, které je ideálním východiskem pro prozkoumávání největšího z galapážských ostrovů. Puerto Villamil se může pochlubit nejdelší pláží Galapág, památkou na chmurnou minulost ostrova i aktivní sopkou. Projděte se po dřevěném chodníčku mangrovovými porosty podél jezírek s plameňáky až k chovné stanici želv obrovských. Vyrazte šnorchlovat do oblasti lávových tunelů Los Túneles a v zátoce Elizabeth se projeďte na kajaku. Prohlédněte si Zeď slz, vystavěnou v době, kdy byl ostrov trestaneckou kolonií, a nakonec vystoupejte na vrchol sopky Sierra Negra a kochejte se překrásnými výhledy.
  • 4.' '.den
    program den po dni
    4. den
    Bahia Post Office (Galapágy, Floreana), Ekvádor / Na severním pobřeží galapážského ostrova Floriana se rozkládá Poštovní zátoka s dřevěným barelem, který svému účelu sloužil už v 18. století. Dopisy bez známky tady adresátům doručují samotní turisté. Pošlete pohled domů vskutku netradičním způsobem. Projeďte se na člunu mangrovovou zátokou a kochejte se překrásnými pohledy na zátoku z Barončiny vyhlídky. Na pláži Cormorant Point pozorujte lvouny a pak se projděte k laguně, která je domovem růžových plameňáků. Nenechte si ujít šnorchlování nebo potápění u Ďáblovy koruny, vyhaslé podmořské sopky, a zaplavte si se školami tropických ryb, zelenými mořskými želvami a žraloky.
  • 4.' '.den
    program den po dni
    4. den
    Cormorant Point (Galapágy, Floreana), Ekvádor / V severním výběžku ostrova Floreana se rozkládá nádherná oblast Cormorant Point. Ostrov v jižní části Galapážského souostroví se může pochlubit „poštou“ z konce 18. století, statutem prvního hlavního města Galapág a překrásnou přírodou, za kterou dnes míří turisté z celého světa. Navštivte dvě rozdílné pláže – do zelena zbarvenou písečnou pláž i pláž tvořenou rozdrcenými korály, kterou si pro hnízdění vybraly vzácné zelené mořské želvy. V blízké sladkovodní laguně obdivujte překrásné plameňáky a volavky, pod mořskou hladinou pak žraloky, rejnoky a nespočet druhů mořských ryb. Nakonec vyrazte šnorchlovat na Ďáblovu korunu, oblíbenou potápěčskou lokalitu.
  • 5.' '.den
    program den po dni
    5. den
    Cerro Brujo (Galapágy, San Cristobal), Ekvádor / Na severním pobřeží galapážského ostrova San Cristobal se rozkládá jedna z bezpochyby nejkrásnějších pláží souostroví. Bílá pláž s tím nejjemnějším pískem leží ve stínu sopečného kuželu, nazývaného Čarodějná hora, z jehož jezera dávní obyvatelé nedalekého Puerto Baquerizo Moreno získávali sůl, kterou používali ke konzervování masa. Osvěžte se v křišťálově čisté vodě a se šnorchlem obdivujte fascinující život pod mořskou hladinou. Pozorujte mořské ptáky, lachtany, líně se povalující na písku, i volavky, kterým je domovem blízká sladkovodní laguna. Při procházce podél pobřeží se pak nezapomeňte kochat překrásnými výhledy, které oblast nabízí.
  • 5.' '.den
    program den po dni
    5. den
    Kicker Rock (Galapágy, San Cristobal), Ekvádor / Hodinu jízdy člunem na západ od Puerto Baquerizo Moreno se u břehů ostrova San Cristóbal k nebi vypíná jeden z nejpůsobivějších skalních útvarů Galapážského souostroví. Dvojice skal Kicker Rock, známá také pod svým španělským názvem León Dormido, spící lev, se vypíná 140 metrů nad mořskou hladinu a svým unikátním ekosystémem láká potápěče z celého světa. Vyrazte na projížďku na člunu a pozorujte mořské ptáky i kalifornské lachtany, kteří tady našli domov. Pak už nasaďte šnorchl, ponořte se pod hladinu a obdivujte mořské želvy, rejnoky i galapážské žraloky, pro které je úzký kanál mezi skalami ideálním útočištěm.
  • 5.' '.den
    program den po dni
    5. den
    Isla Lobos (Galapágy, San Cristobal), Ekvádor / Jen hodinu jízdy člunem od Puerto Baquerizo Moreno se u jihovýchodního pobřeží galapážského ostrova San Cristóbal nachází ostrůvek Isla Lobos, jemuž dala jméno kolonie místních lachtanů. Pozorujte je, jak se vyhřívají na slunci nebo si s nimi rovnou zaplavte. Projděte se po krátkém treku ostrovem, obdivujte jedinečné lávové formace i živočichy, kterým se staly domovem. A pak už nasaďte šnorchl a vyrazte objevovat pestrý život pod klidnou mořskou hladinou.
  • 6.' '.den
    program den po dni
    6. den
  • 7.' '.den
    program den po dni
    7. den
    Suarez Point (Galapágy, Española), Ekvádor / V nejvýchodnějším bodě nedotčeného galapážského ostrova Española se nachází Punta Suarez, místo s úchvatnou vulkanickou krajinou, která je domovem jedinečných živočichů. Vydejte se na náročný trek a obdivujte zajímavé sopečné formace. Pozorujte lachtany, vyhřívající se na písečné pláži, červeno-zelené mořské leguány nebo ještěrky lávové. Mějte oči otevřené a spatříte hned dva druhy terejů, drozdy, a dokonce vlnité albatrosy, kteří hnízdí jen na Españole. Kochejte se nádhernými výhledy a občas očima zabluďte i na mořskou hladinu: nadechnout se sem přichází mořské želvy.
  • 7.' '.den
    program den po dni
    7. den
    Gardner Bay (Galapágy, Española), Ekvádor / Na severním pobřeží Españoly, nejstaršího a nejsuššího ostrova Galapážského souostroví, se rozkládá zátoka Gardner. Pochlubit se může jednou z nejdelších pláží Galapág i pestrým životem pod křišťálově čistou mořskou hladinou, který sem láká potápěče z celého světa. Relaxujte na překrásné bílé pláži spolu s kolonií lachtanů, s nimiž si tady často můžete i zaplavat. Pozorujte drozdy, jestřáby a další mořské ptáky, kteří si ostrov oblíbili, a pak už se vydejte šnorchlovat k Želví skále. Budete-li mít štěstí, zahlédnete žraloky bělocípé, manty obrovské nebo dokonce jedovatou ropušnici.
  • 8.' '.den
    program den po dni
    8. den
  • 8.' '.den
    program den po dni
    8. den
    Baltra (Galapágy), Ekvádor (vylodění) / Uprostřed Galapážských ostrovů leží nevelký rovinatý ostrov Baltra. Za druhé světové války sloužil jako americká letecká základna, dnes je ostrov s největším letištěm Galapág branou na překrásné souostroví. Mějte oči otevřené a možná uvidíte galapážské leguány přecházet silnici. Vydejte se na sousední ostrov Mosquera a obdivujte jednu z největších kolonií lvounů. Projděte se po 2kilometrovém treku ostrovem Severní Seymour a pozorujte mořské leguány a nespočet druhů ptáků. Navštivte Black Turtle Cove na ostrově Santa Cruz, místo, kde se rozmnožují želvy obrovské, a nenechte si ujít šnorchlování nebo potápění u Gordon Rocks.