Guadeloupe, Curacao, Aruba, Bonaire, Grenada, Martinik z Pointe-à-Pitre, Guadeloupe na lodi Costa Favolosa
Termín: Trasa:
od 11 450 Kč/os. (449 €)

Itinerář

DEN DATUM Přístav / Program PŘIPLUTÍ VYPLUTÍ
1. 12.02.2021, 1. Pointe-à-Pitre (Guadeloupe), Zámořský departement Francie (nalodění) --:-- 23:00
2. 13.02.2021, So 2. Relaxační den na moři --:-- --:--
3. 14.02.2021, Ne 3. Willemstad (Curacao), Autonomní státy Nizozemska 08:00 20:00
4. 15.02.2021, Po 4. Oranjestad (Aruba), Autonomní státy Nizozemska 08:00 19:00
5. 16.02.2021, Út 5. Kralendijk (Bonaire), Zvláštní správní obvod Nizozemska 08:00 14:00
6. 17.02.2021, St 6. Saint George, Grenada 13:00 19:00
7. 18.02.2021, Čt 7. Fort-de-France (Martinik), Zámořský departement Francie 08:00 20:00
8. 19.02.2021, 8. Pointe-à-Pitre (Guadeloupe), Zámořský departement Francie (vylodění) 08:00 --:--
  • 1.' '.den
    program den po dni
    1. den
    Pointe-à-Pitre (Guadeloupe), Zámořský departement Francie (nalodění) / Francouzský zámořský departement Guadeloupe je romantickým karibským „dvouostrovem“ vyhlášeným svou krásnou přírodou a bohatým podmořským životem, který v minulosti přilákal i slavného oceánografa J. Y. Cousteaua. Rozsáhlý národní park pokrývající svahy mohutné sopky La Soufriére s bujnými deštnými pralesy a kaskádou vodopádů jasně dokazuje, proč získal svůj původní název Guadeloupe – „ostrov krásných vod“. Místní kulturu nejlépe poznáte v Pointe-á-Pitre, které je nepsaným centrem ostrova a nejvýznamnějším přístavem s koloniální atmosférou, muzei i kreolskými trhy s místními produkty.
  • 3.' '.den
    program den po dni
    3. den
    Willemstad (Curacao), Autonomní státy Nizozemska / Po více než třech staletích získalo v roce 1954 Curacao nezávislost na Nizozemsku, vliv holandských kolonizátorů je ale v jeho hlavním městě patrný dodnes. Jedinečná koloniální architektura se zasloužila o to, že multikulturní město bylo zapsáno na seznam UNESCO. Obdivujte pestré historické domy čtvrti Punda a pak přejděte po plovoucím pěším mostě do moderní Otrobandy. Vyrazte na některou z nespočtu krásných písečných pláží i do Christoffelparku, největšího národního parku Curacaa. Nakonec ochutnejte místní likér i některé z dalších holandských specialit – třeba syrového sledě, zvaného rauwe haring.
  • 4.' '.den
    program den po dni
    4. den
    Oranjestad (Aruba), Autonomní státy Nizozemska / Bývalá nizozemská kolonie svoji minulost nezapře: Oranjestad, hlavní a největší město karibského ostrova, dodnes zdobí vysoké pestrobarevné domy i bývalá pevnost z konce 18. století. Seznamte se tady se zajímavou minulostí Aruby a pak už vyrazte na komentovanou prohlídku Muzea aloe s továrnou. Obdivujte krajinu nitra ostrova, porostlou kaktusy i prazvláštními divi-divi, stromy formovanými větrem. Relaxujte na Orlí pláži nebo rovnou přeplujte na Renesanční ostrov a jděte šnorchlovat nebo se potápět. Návštěvu Aruby zakončete třeba holandskou pochoutkou keshi yena, sýrem plněným kořeněným masem.
  • 5.' '.den
    program den po dni
    5. den
    Kralendijk (Bonaire), Zvláštní správní obvod Nizozemska / Hlavní město nizozemského karibského ostrova Bonaire bylo založeno v první polovině 17. století jako pevnost na obranu před nepřáteli. Dnes je Kralendijk hezkým koloniálním městečkem a výchozím místem pro průzkum nádherné přírody nad i pod mořskou hladinou. Na ulici Kaya Grandi obdivujte barevné historické domy, v muzeu Terramar potom pestrou historii regionu. V Národním parku Washington Slagbaai pozorujte elegantní plameňáky a pak už se vydejte na vyjížďku na Klein Bonaire s překrásnými písečnými plážemi a desítkami míst ideálních pro potápění nebo šnorchlování. Než Bonaire opustíte, ochutnejte specialitu z perutýna nebo drink tekibon z kaktusu yatu.
  • 6.' '.den
    program den po dni
    6. den
    Saint George, Grenada / Exotický ostrov Grenada je někdy neprávem opomíjený oproti jeho karibským sousedům. Hlavní město Saint George´s se dvěma mohutnými pevnostmi majestátně shlížející na přírodní přístav ovšem patří k nejmalebnějším v Karibiku. Národní park Grand Etang s kráterovými jezery a 30 m vysokými vodopády se zase chlubí neporušenými deštnými lesy. To vše doplňují překrásné pláže, mezi kterými vyniká Grand Anse Beach řadící se mezi 10 nejkrásnějších pláží Karibiku. Na každém kroku vás navíc bude provázet vůně muškátového oříšku, skořice či kardamomu – na nadarmo se Grenadě přezdívá „ostrov koření“.
  • 7.' '.den
    program den po dni
    7. den
    Fort-de-France (Martinik), Zámořský departement Francie / Tropický Martinik patří bezesporu k nejkrásnějším ostrovům Karibiku. Tento francouzský zámořský department v sobě míchá karibskou živelnost s francouzským šarmem a pro svou příjemnou atmosféru, krásnou přírodu i vyhlášený rum je vyhledávanou turistickou lokalitou. Svahy okolo dominantní sopky Mont Pelée oplývají deštnými pralesy, plantážemi i zahradami a není tak divu, že je Martinik často nazýván „ostrovem květin“. Vedle bílých i sopečných pláží s černým pískem zde naleznete zajímavé památky v čele s hlavním městem Fort-de-France s koloniální architekturou, mohutnou pevností sv. Ludvíka i několika zajímavými muzei.
  • 8.' '.den
    program den po dni
    8. den
    Pointe-à-Pitre (Guadeloupe), Zámořský departement Francie (vylodění) / Francouzský zámořský departement Guadeloupe je romantickým karibským „dvouostrovem“ vyhlášeným svou krásnou přírodou a bohatým podmořským životem, který v minulosti přilákal i slavného oceánografa J. Y. Cousteaua. Rozsáhlý národní park pokrývající svahy mohutné sopky La Soufriére s bujnými deštnými pralesy a kaskádou vodopádů jasně dokazuje, proč získal svůj původní název Guadeloupe – „ostrov krásných vod“. Místní kulturu nejlépe poznáte v Pointe-á-Pitre, které je nepsaným centrem ostrova a nejvýznamnějším přístavem s koloniální atmosférou, muzei i kreolskými trhy s místními produkty.