Itálie, Francie, Španělsko z La Spezia na lodi Costa Smeralda
Termín: Trasa:
od 345 020 Kč/os. (13 530 €)

Itinerář

DEN DATUM Přístav / Program PŘIPLUTÍ VYPLUTÍ
1. 12.02.2021, 1. La Spezia, Itálie (nalodění) --:-- 20:30
2. 13.02.2021, So 2. Savona, Itálie 07:00 18:00
3. 14.02.2021, Ne 3. Marseille, Francie 08:30 17:00
4. 15.02.2021, Po 4. Barcelona, Španělsko 08:00 19:00
5. 16.02.2021, Út 5. Palma de Mallorca, Španělsko 08:00 18:00
6. 17.02.2021, St 6. Relaxační den na moři --:-- --:--
7. 18.02.2021, Čt 7. Civitavecchia, Itálie 08:00 19:00
8. 19.02.2021, 8. La Spezia, Itálie (vylodění) 08:30 --:--
  • 1.' '.den
    program den po dni
    1. den
    La Spezia, Itálie (nalodění) / La Spezia je významným vojenským přístavem i oblíbeným letoviskem. Zároveň je výchozí branou do Cinque Terre – jednoho z nejmalebnějších pobřežních úseků Itálie. Pět vesnic s pastelovými domky zařezanými do skal láká turisty z celého světa. Městečka Vernazza, Portovenere nebo slavná Cesta lásky a k tomu romantická projížďka lodí jsou zcela nezapomenutelným zážitkem. Další možností je slavné město Pisa. Na jeho náměstí Zázraků najdete jeden z nejzachovalejších souborů románských staveb v Evropě včetně světoznámé šikmé věže.
  • 2.' '.den
    program den po dni
    2. den
    Savona, Itálie / Asi 40 kilometrů od Janova v severoitalské provincii Liguerie leží přístav se zajímavou historií. Spadal pod nadvládu Říma, v polovině 16. století se ho zmocnil jeho silnější soused a na začátku 19. století byl přičleněn k Sicilskému království. Prohlédněte si symbol města, věž Torre Leon Pancaldo, i pevnost Priamar, kterou tady v roce 1542 vybudovali Janované. Obdivujte překrásnou katedrálu Duomo Santa Maria Assunta s kaplí a mauzoleem, postavenými papežem Sixtem IV. V obrazárně Civica Pinacoteca pronikněte do italského umění a nenechte si ujít ani návštěvu unikátního interaktivního muzea na téma počítačů s jablkem ve znaku.
  • 3.' '.den
    program den po dni
    3. den
    Marseille, Francie / Vypravte se s námi do jednoho z největších přístavů celého Středomoří. Atmosféra Marseille je zcela nezaměnitelná, v jejích ulicích se prolíná historie se současností, zbytky antických staveb s moderním designem. Srdcem Marseille je zcela určitě Starý přístav, chráněný dvěma mohutnými pevnostmi, který lemuje promenáda s řadou obchodů a kvalitních restaurací. Vyjeďte nad město k bazilice Notre Dame de la Garde, odkud se vám naskytne nádherný výhled na Azurové pobřeží, nebo navštivte tajemný ostrov If, kde byl vězněn hrdina slavného románu Hrabě Monte Christo.
  • 4.' '.den
    program den po dni
    4. den
    Barcelona, Španělsko / Když se řekne Barcelona, každý si okamžitě vybaví slavný fotbalový klub, Letní olympijské hry a stavby geniálního architekta Antonia Gaudího. Barcelona je ovšem mnohem více, je to pulzující katalánská metropole, oblíbené letovisko i dynamicky se rozvíjející centrum plné architektonických skvostů a zajímavých historických památek. Její svěží a vstřícná atmosféra z ní dělá jedno z nejkrásnějších a nejoblíbenějších evropských měst a milovníci architektury, historie i dobrého jídla zde zcela jistě zažijí celou řadu nezapomenutelných zážitků.
  • 5.' '.den
    program den po dni
    5. den
    Palma de Mallorca, Španělsko / „Královna Baleár“ nebo také ostrov slunce a umění, to všechno je Mallorca, největší z Baleárských ostrovů ležících ve Středozemním moři. Najdete zde nejenom krásné pláže, ale i spoustu zajímavých míst. Hlavní město Palma de Mallorca je symbolickou bránou ostrova a nabízí celou řadu památek i příležitostí k nákupům. Dominantou je obrovská katedrála La Seu, na jejíž výzdobě se podílel i slavný architekt Antonio Gaudí, společně s královským palácem Almudaina v maurském stylu. Projděte se uličkami historického centra plných obchodů a restaurací a objevte jedinečnou atmosféru tohoto přátelského města.
  • 7.' '.den
    program den po dni
    7. den
    Civitavecchia, Itálie / Každý ví, že všechny cesty vedou do Říma. Vydejte se do něj z Civitavecchie, přístavu na pobřeží Tyrhénské moře, jehož základy vedou až do starověku. Řím je jedním z nejstarších evropských měst, je plný architektonických pokladů ze všech historických etap. Koloseum, Forum Romanum, Vatikán – sídlo Svatého stolce, Fontana di Trevi, Španělské schody, to všechno jsou pojmy, které lákají miliony turistů ročně na prohlídku tohoto „věčného města“. Vedle Říma si také můžete prohlédnout Tarqinii, jedno z nejzachovalejších pohřebišť Etrusků, tajemného starověkého národa.
  • 8.' '.den
    program den po dni
    8. den
    La Spezia, Itálie (vylodění) / La Spezia je významným vojenským přístavem i oblíbeným letoviskem. Zároveň je výchozí branou do Cinque Terre – jednoho z nejmalebnějších pobřežních úseků Itálie. Pět vesnic s pastelovými domky zařezanými do skal láká turisty z celého světa. Městečka Vernazza, Portovenere nebo slavná Cesta lásky a k tomu romantická projížďka lodí jsou zcela nezapomenutelným zážitkem. Další možností je slavné město Pisa. Na jeho náměstí Zázraků najdete jeden z nejzachovalejších souborů románských staveb v Evropě včetně světoznámé šikmé věže.

Ceny pro termín 12.02.2021 - 19.02.2021, 7 nocí

Varianty plavby:
My Cruise My Cruise Premium
Kajuta vnitřní      
cena za 1. a 2. osobu 345 020 Kč/os. (13 530 €) 464 870 Kč/os. (18 230 €)
Kajuta s oknem      
cena za 1. a 2. osobu 444 980 Kč/os. (17 450 €) 511 280 Kč/os. (20 050 €)
     
cena za 1. a 2. osobu 551 310 Kč/os. (21 620 €)
Kajuta s balkonem      
cena za 1. a 2. osobu 511 280 Kč/os. (20 050 €) 624 500 Kč/os. (24 490 €)
Cena zahrnuje
  Plavba:
  • Ubytování v kajutě vybrané kategorie. Kajuty jsou vybavené samostatným sociálním zařízením, klimatizací, TV, minibarem, šatní skříní, kosmetickým stolkem, vysoušečem vlasů, trezorem a telefonem. Přístavní poplatky, portýrské služby při nalodění a vylodění, denní úklidový servis a výhody Vámi zvolené třídy ubytování.
  Strava na palubě:
  • Plná penze - snídaně, obědy a večeře v servírované či bufetové restauraci.
  • Nápoje pouze v bufetové restauraci: voda, káva, čaj u snídaně a u svačiny v odpoledních hodinách, u oběda a večeře voda.
  Zábava na palubě:
  • Volné využití veřejných prostor - bazénu, vířivek, fitness centra a jiných sportovně-rekreačních zařízení, bezplatné zapůjčení plážových osušek, účast na všech akcích pořádaných na palubě – animační programy pro děti i dospělé, dětský klub (pro všechny věkové kategorie), večerní představení v divadle, živá hudba, lekce tance apod.
  Pojištění proti úpadku
  • Pojištění CK proti úpadku u pojišťovny Generali.
Cena nezahrnuje
  • Dopravu do/z přístavu vyplutí, případné transfery. V případě zájmu a vhodného spojení zajistíme.
  • Služby českého průvodce či delegáta
  • Nápoje, které nejsou zahrnuté v ceně. Možnost doobjednání nápojových balíčků. Orientační nápojový lístek.
  • Nadstandardní služby - prádelna, fotograf, internet, salón krásy, lékařské služby na lodi apod. Možnost doobjednání fotografických, internetových i lázeňských balíčků.
  • Fakultativní výlety v navštívených přístavech. Lodní společnost má širokou nabídku výletů v každém přístavu, na vyžádání zašleme přehled. Výlety bývají v těchto jazycích: angličtina, španělština, italština, francouzština, němčina. Na plavbách s českým delegátem se konají výlety v češtině.
  • Stravu mimo loď.
  • Spropitné pro obsluhu na lodi: pro osoby od 15 let: 11€/osoba/noc, od 4 do 14,99 let včetně: 5,5€/osoba/noc.
  • Cestovní pojištění a pojištění storna. Na vyžádání zajistíme.
  • Vízum (pokud je vyžadováno).
Upozornění
  • Ceny jsou pohyblivé a uvedená cena je pouze orientační. Aktuální cena bude určena v okamžiku nezávazné rezervace.
  • Pro účast na plavbě je nutné mít cestovní pas platný ještě minimálně 6 měsíců po ukončení plavby. Pro plavby navštěvující USA musí být pas biometrický. Občané EU, kteří se zúčastní plaveb s destinacemi výhradně v Schengenském prostoru, mohou cestovat i s občanským průkazem.
  • Pokud máte jakákoli zdravotní omezení, cestujete s kojenci nebo jste těhotná, ZDE si prosíme ověřte, že je pro Vás plavba vhodná a můžete ji absolvovat.
  • Pokud cestujete s nezletilými dětmi, máte odlišná příjmení nebo necestují oba rodiče/zákonní zástupci, prosíme ověřte si u nás podmínky účasti.
  • Nalodění (check-in) první den plavby se uzavírá několik hodin před plánovaným odplutím, nejpozději však 120 minut. Čas check-in bude upřesněn s palubními lístky. Doporučujeme se do přístavu dostavit s dostatečným předstihem, v případě vlastní letecké dopravy o den dříve. 
  • Cestující je sám zodpovědný za dodržení vstupních podmínek do všech navštívených zemí. Podmínky se mohou kdykoli změnit.
  • Kajuty s balkonem na 5. palubě mají omezený výhled a v případě nepříznivého počasí mohou členové posádky balkony uzavřít.
  • Tyto kajuty s terasou na 8. palubě mají omezený výhled: 8001-8002, 8003-8004, 8007-8008,8009-8010.
  • Před kajutami s terasou na 8. i 9. palubě je veřejně přístupný ochoz "Infinity Walk".
Třídy plavby
Třída: My Cruise

Ve třídě My Cruise, která je dostupná v kajutách vnitřních, s oknem i s balkonem, budete mít tyto výhody navíc:

  • Možnost výběru umístění kajuty v okamžiku rezervace (podle dostupnosti).
  • Volba doby večeře (výběr ze dvou časů), podle dostupnosti.
  • Body do CostaClubu – možnost získat až 350 bodů za každý den plavby.
  • My Cruise Premium: kajuty s lepším umístěním.
Třída: All Inclusive

Ve třídě All Inclusive, která je dostupná v kajutách vnitřních, s oknem i s balkonem, budete mít tyto výhody navíc:

  • Možnost výběru umístění kajuty v okamžiku rezervace (podle dostupnosti). 
  • Možnost výběru mezi prvním a druhým časem večeře.
  • Nápojový balíček „MyDrinks“: Neomezená konzumace vybraných rozlévaných vín (šumivá, bílá, červená, růžová), čepovaných piv, kávy, vody a nealkoholických nápojů a širokého výběru míchaných nápojů, aperitivů a lihovin. Pro osoby mladší 18 let možnost výběru z různých druhů limonád, džusů a výborné horké čokolády.
  • Sleva až 10% na další plavbu pro členy Costa Clubu. Platí pro plavby s uskutečněním do 1 roku a na kategorie kajuty balkon či apartmá.
  • Body do CostaClubu – možnost získat až 350 bodů za každý den plavby.

V případě zájmu, Vám rádi zašleme ceny této třídy. 

Třída: Deluxe

Ve třídě Deluxe, která je dostupná v apartmánech, budete mít tyto výhody navíc:

  • Ubytování v prostorném apartmá s exkluzivním vybavením a příslušenstvím, včetně županu, pantoflí a s výběrem polštářů.
  • Možnost výběru umístění apartmá v okamžiku rezervace (podle dostupnosti).
  • Exkluzivní služby komorníka 24 hodin denně.
  • Přednostní nalodění a vylodění (pouze na začátku a konci plavby).
  • Lahev šumivého vína na přivítanou. 
  • Lázeňský balíček, zahrnující jeden vstup do termálních zón.
  • Soukromá restaurace určená výhradně pro cestující ve třídě Deluxe - pouze na některých lodích.
  • Nápojový balíček „My Drinks Plus“: Neomezená konzumace všech rozlévaných nápojů do ceny 9€ včetně nejlepších značek alkoholu a šampaňského. Pro osoby mladší 18 let možnost výběru z různých druhů limonád, smoothies, džusů a výborné horké čokolády.
  • Speciální slevy na exkurze – čím více exkurzí rezervujete, tím větší slevu získáte (při rezervaci alespoň jedné exkurze před odjezdem).