Itálie, Malta, Řecko z Civitavecchia na lodi Celebrity Edge
Termín: Trasa:
od 49 140 Kč/os. (1 927 €)

Itinerář

DEN DATUM Přístav / Program PŘIPLUTÍ VYPLUTÍ
1. 17.08.2020, Po 1. Civitavecchia, Itálie (nalodění) --:-- 17:00
2. 18.08.2020, Út 2. Katánie, Itálie 13:00 21:00
3. 19.08.2020, St 3. Valletta, Malta 08:00 17:00
4. 20.08.2020, Čt 4. Relaxační den na moři --:-- --:--
5. 21.08.2020, 5. Santorini, Řecko 1 07:00 19:00
6. 22.08.2020, So 6. Pireus (Athény), Řecko 06:00 18:00
7. 23.08.2020, Ne 7. Mykonos, Řecko 1 07:00 19:00
8. 24.08.2020, Po 8. Nafplio, Řecko 1 07:00 19:00
9. 25.08.2020, Út 9. Katakolon (Olympie), Řecko 09:00 19:00
10. 26.08.2020, St 10. Relaxační den na moři --:-- --:--
11. 27.08.2020, Čt 11. Neapol, Itálie 07:00 18:30
12. 28.08.2020, 12. Civitavecchia, Itálie (vylodění) 05:00 --:--
1) Tender
  • 1.' '.den
    program den po dni
    1. den
    Civitavecchia, Itálie (nalodění) / Každý ví, že všechny cesty vedou do Říma. Vydejte se do něj z Civitavecchie, přístavu na pobřeží Tyrhénské moře, jehož základy vedou až do starověku. Řím je jedním z nejstarších evropských měst, je plný architektonických pokladů ze všech historických etap. Koloseum, Forum Romanum, Vatikán – sídlo Svatého stolce, Fontana di Trevi, Španělské schody, to všechno jsou pojmy, které lákají miliony turistů ročně na prohlídku tohoto „věčného města“. Vedle Říma si také můžete prohlédnout Tarqinii, jedno z nejzachovalejších pohřebišť Etrusků, tajemného starověkého národa.
  • 2.' '.den
    program den po dni
    2. den
    Katánie, Itálie / V 8. století před naším letopočtem byla ve stínu největší evropské sopky založena řecká kolonie a ve středověku jedno z nejdůležitějších center Itálie. Dnes je Katánie známá svou jedinečnou architekturu, bohatou kulturou a skvělou gastronomií. Projděte se po centrálním náměstí, prohlédněte si nádhernou Sloní kašnu i překrásně zdobenou katedrálu z 11. století. Obdivujte řecký amfiteátr i římský akvadukt a na hradě ze 13. století navštivte zajímavé muzeum. Vystoupejte na vrchol Etny anebo si výhledy na ni užijte z hezké zahrady z centra města.
  • 3.' '.den
    program den po dni
    3. den
    Valletta, Malta / Valletta, tajemné město řádu maltézských rytířů, patří mezi nejmenší hlavní města Evropy. Ač nevelká rozlohou, svým kulturním bohatstvím předčí i mnohé větší metropole a zcela právem byla zapsána na seznam světového dědictví UNESCO. Za mohutnými hradbami a bastiony se skrývá zachovalé centrum, které na délku neměří ani jeden kilometr, ovšem najdete tu přes 25 kostelů, palác Velmistra nebo zajímavá muzea. Objevte jedinečnou atmosféru jeho malebných uliček a nevynechejte ani katedrálu sv. Jana, která díky své unikátní výzdobě patří mezi nejkrásnější kostely v Evropě.
  • 5.' '.den
    program den po dni
    5. den
    Santorini, Řecko / Romantické souostroví Santorini, považované za bájnou Atlantidu, je rájem všech fotografů i cestovatelů. Malebná městečka s typickou modro-bílou architekturou zařezaná ve vysokých sopečných útesech i krásné pláže s rozdílnou barvou písku od bílé, červené až po černou, a k tomu ještě zajímavá historie a přátelská atmosféra - to všechno dělá ze Santorini zcela jedinečnou destinaci, jež láká turisty z celého světa. Vydejte se s námi na tento slunečný ostrov, který patří k nejkrásnější v Řecku a objevte jeho pohnutou historii i unikátní přírodu.
  • 6.' '.den
    program den po dni
    6. den
    Pireus (Athény), Řecko / Největší řecký přístav Pireus je vstupní branou do Athén, řecké metropole a města s velkým kulturním i historickým dědictvím. Athény jsou kolébkou evropské civilizace i demokracie a domovem velkého množství světoznámých památek. Vždyť kdo by neznal Akropoli, dominantu a symbol města, s chrámem Parthenón, Dionýsovo divadlo nebo řeckou Agoru s nejlépe dochovaným řeckým chrámem Hefaiston. Při procházce Athénami na vás historie dýchá téměř na každém kroku a jejich neopakovatelnou atmosféru by si rozhodně nikdo neměl nechat ujít.
  • 7.' '.den
    program den po dni
    7. den
    Mykonos, Řecko / Tento hornatý, kamenitý ostrov v Egejském moři je rájem všech cestovatelů i vyhledávaným letoviskem celebrit z celého světa. Jeho členité pobřeží nabízí řadu malebných zátok s krásnými plážemi a azurovým mořem, stejně jako kvalitní hotely a restaurace. Ostrov je vyhlášeným centrem nočního života a jeho hlavní město Mykonos je se svou modro-bílou architekturou, starými větrnými mlýny i úzkými uličkami perlou Kykladských ostrovů. V jeho těsné blízkosti leží kdysi posvátný ostrov Délos, centrum kultu boha Apollóna, jehož archeologický areál je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO.
  • 9.' '.den
    program den po dni
    9. den
    Katakolon (Olympie), Řecko / Zastávka v Katakolonu, přímořském městečku na pobřeží Jónského moře, vám vedle příjemných pláží nabídne i možnost navštívit areál jednoho z nejznámějších starořeckých měst – Olympie. Tato kolébka olympijských her byla místem, kde Řekové zapomínali na své nepřátelství a věnovali se soupeření výhradně sportovnímu. Prohlídka areálu i přilehlých muzeí vám umožní nahlédnout nejenom do historie her, ale představí vám i důležité památky, např. Diův chrám, kde byla kdysi umístěna obří Diova socha, jeden ze starověkých divů světa, nebo chrám bohyně Héry, kde se každé 4 roky slavnostně zapaluje olympijský oheň.
  • 11.' '.den
    program den po dni
    11. den
    Neapol, Itálie / „Krásná je Neapol, krásná když svítá“…všichni určitě dobře znají tuto slavnou píseň, která opěvuje krásy Neapolského zálivu. A určitě ne bezdůvodně – Neapol rozhodně patří mezi nejkrásnější italská města s obrovskou škálou historických památek, jejichž základy jsou staré až 3000 let. Procházka neapolskými uličkami vám představí „pravou Itálii“. Navštívíte Dóm i další kostely plné uměleckých pokladů, náměstí Plebiscitu s Královským palácem a operou Teatro di San Carlo či obchodní galerii Umberta I. Velkým zážitkem bude bezesporu procházka přístavem Santa Lucia s mohutnou pevností Castell del´Ovo a výhledem na sopku Vesuv. Samotný masiv Vesuvu je dalším lákadlem Neapolského zálivu, výstup na jeho 1279 metrů vysoký kráter patří mezi nejoblíbenější aktivity. Na jeho úpatí se pak nachází světově proslulá archeologická lokalita – Pompeje, která vás zavede do ulic antického města, které bylo v r. 79 n. l. při obrovském výbuchu dokonale zakonzervováno.
  • 12.' '.den
    program den po dni
    12. den
    Civitavecchia, Itálie (vylodění) / Každý ví, že všechny cesty vedou do Říma. Vydejte se do něj z Civitavecchie, přístavu na pobřeží Tyrhénské moře, jehož základy vedou až do starověku. Řím je jedním z nejstarších evropských měst, je plný architektonických pokladů ze všech historických etap. Koloseum, Forum Romanum, Vatikán – sídlo Svatého stolce, Fontana di Trevi, Španělské schody, to všechno jsou pojmy, které lákají miliony turistů ročně na prohlídku tohoto „věčného města“. Vedle Říma si také můžete prohlédnout Tarqinii, jedno z nejzachovalejších pohřebišť Etrusků, tajemného starověkého národa.