Itálie, Řecko, Černá Hora, Chorvatsko z Benátek na lodi Costa Deliziosa
Termín: Trasa:
od 539 070 Kč/os. (21 140 €)

Itinerář

DEN DATUM Přístav / Program PŘIPLUTÍ VYPLUTÍ
1. 27.10.2019, Ne 1. Monfalcone/Marghera/Ravenna (Benátky), Itálie (nalodění) --:-- 17:00
2. 28.10.2019, Po 2. Bari, Itálie 14:00 20:00
3. 29.10.2019, Út 3. Korfu, Řecko 09:00 14:00
4. 30.10.2019, St 4. Pireus (Athény), Řecko 12:00 19:00
5. 31.10.2019, Čt 5. Relaxační den na moři --:-- --:--
6. 01.11.2019, 6. Kotor, Černá Hora 08:00 17:00
7. 02.11.2019, So 7. Dubrovník, Chorvatsko 08:00 14:00
8. 03.11.2019, Ne 8. Monfalcone/Marghera/Ravenna (Benátky), Itálie (vylodění) 08:00 --:--
  • 1.' '.den
    program den po dni
    1. den
    Monfalcone/Marghera/Ravenna (Benátky), Itálie (nalodění) / Město na laguně, stovky mostů, kanály, honosné paláce i kostely a gondoly. To všechno jsou Benátky, unikátní město v severovýchodní části Itálie. Vydejte se na procházku historickým centrem a obdivujte Náměstí sv. Marka s nádherným Dóžecím palácem, Kampanilou a bazilikou sv. Marka, slavný most Ponte di Rialto, který se klene přes hlavní Canal Grande nebo gotický kostel Santa Maria dei Frari. Benátské skvosty můžete obdivovat i z vodní hladiny během projížďky vaporettem po Canalu Grande.
  • 2.' '.den
    program den po dni
    2. den
    Bari, Itálie / Bari je významný přístav, průmyslové centrum a zároveň i jedno z nejdůležitějších poutních míst v Itálii. Relikvie sv. Mikuláše sem lákají poutníky i turisty z celého světa. V blízkosti Bari se také nacházejí tři výjimečné lokality ze seznamu světového dědictví UNESCO. Je to Alberobello, které se svou jedinečnou architekturou domků zvaných „trulli“ nemá ve světě obdoby, nebo skalní město Sassi in Matera známé pro své pravěké osídlení. Posledním unikátem je záhadný osmiboký hrad Castel del Monte z 12. stol., jehož funkce nebyla stále ještě objasněna.
  • 3.' '.den
    program den po dni
    3. den
    Korfu, Řecko / Korfu, pověstný ostrov Fajáků, je jedním z nejkrásnějších ostrovů nejenom v Řecku, ale i v celém Středomoří. Bujná vegetace, pláže s křišťálově čistou vodou i historické památky dělají z Korfu lokalitu světového významu. Mezi její největší atrakce patří hlavní město Kerkyra s dvěma mohutnými pevnostmi a historickým centrem, jež bylo zapsáno na seznam světového dědictví UNESCO. Za návštěvu stojí i Achillion, klasicistní zámeček, který si nechala vybudovat rakouská císařovna Alžběta, spíše zvaná Sissi. Vše doplňují malebné scenérie, poklidné vesničky v náruči panenské přírody i zapomenuté kláštery tvořící jedinečnou tvář tohoto „smaragdového“ ostrova.
  • 4.' '.den
    program den po dni
    4. den
    Pireus (Athény), Řecko / Největší řecký přístav Pireus je vstupní branou do Athén, řecké metropole a města s velkým kulturním i historickým dědictvím. Athény jsou kolébkou evropské civilizace i demokracie a domovem velkého množství světoznámých památek. Vždyť kdo by neznal Akropoli, dominantu a symbol města, s chrámem Parthenón, Dionýsovo divadlo nebo řeckou Agoru s nejlépe dochovaným řeckým chrámem Hefaiston. Při procházce Athénami na vás historie dýchá téměř na každém kroku a jejich neopakovatelnou atmosféru by si rozhodně nikdo neměl nechat ujít.
  • 6.' '.den
    program den po dni
    6. den
    Kotor, Černá Hora / Přístav Kotor je jedním z nejzachovalejších středověkých měst v jihovýchodní Evropě. Ukrytý na samotném konci přírodního zálivu Boka Kotorská je nazýván „perlou Jadranu“ a pro svůj zachovalý hradební systém i středověké centrum byl zapsán na seznam světového dědictví UNESCO. Nenechte si ujít strhující výhled na záliv z pevnosti sv. Jana, která se tyčí nad městem, románskou katedrálu sv. Tryfóna nebo zachovalé hradby včetně bran a pojeďte s námi do Kotoru!
  • 7.' '.den
    program den po dni
    7. den
    Dubrovník, Chorvatsko / Dubrovník je zcela právem nazývaný „perlou Dalmácie“. Patří mezi nejcennější památkové komplexy v jihovýchodní Evropě a je rozhodně nejznámějším chorvatským letoviskem. Přístavní město s bohatou historií nabízí jedinečnou směsici různých atrakcí, díky kterým bylo už v r. 1979 zapsáno na seznam světového dědictví UNESCO. Jeho krásné centrum s dokonale zachovalým opevněním, gotické kostely a paláce i úzké uličky plné restaurací a obchodů, to všechno láká návštěvníky z celého světa, kteří přijíždějí obdivovat toto zachovalé středověké město.
  • 8.' '.den
    program den po dni
    8. den
    Monfalcone/Marghera/Ravenna (Benátky), Itálie (vylodění) / Město na laguně, stovky mostů, kanály, honosné paláce i kostely a gondoly. To všechno jsou Benátky, unikátní město v severovýchodní části Itálie. Vydejte se na procházku historickým centrem a obdivujte Náměstí sv. Marka s nádherným Dóžecím palácem, Kampanilou a bazilikou sv. Marka, slavný most Ponte di Rialto, který se klene přes hlavní Canal Grande nebo gotický kostel Santa Maria dei Frari. Benátské skvosty můžete obdivovat i z vodní hladiny během projížďky vaporettem po Canalu Grande.

Ceny pro termín 27.10.2019 - 03.11.2019, 7 nocí

Varianty plavby:
My Cruise My Cruise Premium My Cruise
Kajuta vnitřní        
cena za 1. a 2. osobu 539 070 Kč/os. (21 140 €) 658 920 Kč/os. (25 840 €)
Kajuta s oknem        
cena za 1. a 2. osobu 618 890 Kč/os. (24 270 €) 685 700 Kč/os. (26 890 €)
       
cena za 1. a 2. osobu 738 990 Kč/os. (28 980 €)
Kajuta s balkonem        
cena za 1. a 2. osobu 665 550 Kč/os. (26 100 €) 785 660 Kč/os. (30 810 €)
Apartmá        
cena za 1. a 2. osobu 919 020 Kč/os. (36 040 €)
Cena zahrnuje
  Plavba:
  • Ubytování v kajutě vybrané kategorie. Kajuty jsou vybavené samostatným sociálním zařízením, klimatizací, TV, minibarem, šatní skříní, kosmetickým stolkem, vysoušečem vlasů, trezorem a telefonem. Přístavní poplatky, portýrské služby při nalodění a vylodění, denní úklidový servis a výhody Vámi zvolené třídy ubytování.
  Strava na palubě:
  • Plná penze - snídaně, obědy a večeře v servírované či bufetové restauraci.
  • Nápoje pouze v bufetové restauraci: voda, káva, čaj u snídaně a u svačiny v odpoledních hodinách, u oběda a večeře voda.
  Zábava na palubě:
  • Volné využití veřejných prostor - bazénu, vířivek, fitness centra a jiných sportovně-rekreačních zařízení, bezplatné zapůjčení plážových osušek, účast na všech akcích pořádaných na palubě – animační programy pro děti i dospělé, dětský klub (pro všechny věkové kategorie), večerní představení v divadle, živá hudba, lekce tance apod.
  Pojištění proti úpadku
  • Pojištění CK proti úpadku u pojišťovny Generali.
Cena nezahrnuje
  • Dopravu do/z přístavu vyplutí, případné transfery. V případě zájmu a vhodného spojení zajistíme.
  • Služby českého průvodce či delegáta
  • Nápoje, které nejsou zahrnuté v ceně. Možnost doobjednání nápojových balíčků. Orientační nápojový lístek.
  • Nadstandardní služby - prádelna, fotograf, internet, salón krásy, lékařské služby na lodi apod. Možnost doobjednání fotografických, internetových i lázeňských balíčků.
  • Fakultativní výlety v navštívených přístavech. Lodní společnost má širokou nabídku výletů v každém přístavu, na vyžádání zašleme přehled. Výlety bývají v těchto jazycích: angličtina, španělština, italština, francouzština, němčina. Na plavbách s českým delegátem se konají výlety v češtině.
  • Stravu mimo loď.
  • Spropitné pro obsluhu na lodi: pro osoby od 15 let: 11€/osoba/noc, od 4 do 14,99 let včetně: 5,5€/osoba/noc.
  • Cestovní pojištění a pojištění storna. Na vyžádání zajistíme.
  • Vízum (pokud je vyžadováno).
Upozornění
  • Ceny jsou pohyblivé a uvedená cena je pouze orientační. Aktuální cena bude určena v okamžiku nezávazné rezervace.
  • Pro účast na plavbě je nutné mít cestovní pas platný ještě minimálně 6 měsíců po ukončení plavby. Pro plavby navštěvující USA musí být pas biometrický. Občané EU, kteří se zúčastní plaveb s destinacemi výhradně v Schengenském prostoru, mohou cestovat i s občanským průkazem.
  • Pokud máte jakákoli zdravotní omezení, cestujete s kojenci nebo jste těhotná, ZDE si prosíme ověřte, že je pro Vás plavba vhodná a můžete ji absolvovat.
  • Pokud cestujete s nezletilými dětmi, máte odlišná příjmení nebo necestují oba rodiče/zákonní zástupci, prosíme ověřte si u nás podmínky účasti.
  • Nalodění (check-in) první den plavby se uzavírá několik hodin před plánovaným odplutím, nejpozději však 120 minut. Čas check-in bude upřesněn s palubními lístky. Doporučujeme se do přístavu dostavit s dostatečným předstihem, v případě vlastní letecké dopravy o den dříve. 
  • Cestující je sám zodpovědný za dodržení vstupních podmínek do všech navštívených zemí. Podmínky se mohou kdykoli změnit.
  • Všechny kajuty s oknem na 4. palubě mají zcela omezený výhled. Kajuty s oknem na 6. a 7. palubě mají částečně omezený výhled.

Třídy plavby
Třída: My Cruise

Ve třídě My Cruise, která je dostupná v kajutách vnitřních, s oknem i s balkonem, budete mít tyto výhody navíc:

  • Možnost výběru umístění kajuty v okamžiku rezervace (podle dostupnosti).
  • Volba doby večeře (výběr ze dvou časů), podle dostupnosti.
  • Body do CostaClubu – možnost získat až 350 bodů za každý den plavby.
  • My Cruise Premium: kajuty s lepším umístěním.
Třída: All Inclusive

Ve třídě All Inclusive, která je dostupná v kajutách vnitřních, s oknem i s balkonem, budete mít tyto výhody navíc:

  • Možnost výběru umístění kajuty v okamžiku rezervace (podle dostupnosti). 
  • Možnost výběru mezi prvním a druhým časem večeře.
  • Nápojový balíček „MyDrinks“: Neomezená konzumace vybraných rozlévaných vín (šumivá, bílá, červená, růžová), čepovaných piv, kávy, vody a nealkoholických nápojů a širokého výběru míchaných nápojů, aperitivů a lihovin. Pro osoby mladší 18 let možnost výběru z různých druhů limonád, džusů a výborné horké čokolády.
  • Sleva až 10% na další plavbu pro členy Costa Clubu. Platí pro plavby s uskutečněním do 1 roku a na kategorie kajuty balkon či apartmá.
  • Body do CostaClubu – možnost získat až 350 bodů za každý den plavby.

V případě zájmu, Vám rádi zašleme ceny této třídy. 

Třída: Deluxe

Ve třídě Deluxe, která je dostupná v apartmánech, budete mít tyto výhody navíc:

  • Ubytování v prostorném apartmá s exkluzivním vybavením a příslušenstvím, včetně županu, pantoflí a s výběrem polštářů.
  • Možnost výběru umístění apartmá v okamžiku rezervace (podle dostupnosti).
  • Exkluzivní služby komorníka 24 hodin denně.
  • Přednostní nalodění a vylodění (pouze na začátku a konci plavby).
  • Lahev šumivého vína na přivítanou. 
  • Lázeňský balíček, zahrnující jeden vstup do termálních zón.
  • Soukromá restaurace určená výhradně pro cestující ve třídě Deluxe - pouze na některých lodích.
  • Nápojový balíček „My Drinks Plus“: Neomezená konzumace všech rozlévaných nápojů do ceny 9€ včetně nejlepších značek alkoholu a šampaňského. Pro osoby mladší 18 let možnost výběru z různých druhů limonád, smoothies, džusů a výborné horké čokolády.
  • Speciální slevy na exkurze – čím více exkurzí rezervujete, tím větší slevu získáte (při rezervaci alespoň jedné exkurze před odjezdem).