Itálie, Španělsko, Francie z Civitavecchia na lodi Explorer of the Seas
Termín: Trasa:
od 17 880 Kč/os. (701 €)

Itinerář

DEN DATUM Přístav / Program PŘIPLUTÍ VYPLUTÍ
1. 21.06.2020, Ne 1. Civitavecchia, Itálie (nalodění) --:-- 17:00
2. 22.06.2020, Po 2. Relaxační den na moři --:-- --:--
3. 23.06.2020, Út 3. Valencie, Španělsko 08:00 18:00
4. 24.06.2020, St 4. Palma de Mallorca, Španělsko 09:00 17:00
5. 25.06.2020, Čt 5. Barcelona, Španělsko 07:00 19:00
6. 26.06.2020, 6. Villefranche, Francie 1 11:00 20:00
7. 27.06.2020, So 7. La Spezia, Itálie 07:00 19:00
8. 28.06.2020, Ne 8. Civitavecchia, Itálie (vylodění) 05:00 --:--
1) Tender
  • 1.' '.den
    program den po dni
    1. den
    Civitavecchia, Itálie (nalodění) / Každý ví, že všechny cesty vedou do Říma. Vydejte se do něj z Civitavecchie, přístavu na pobřeží Tyrhénské moře, jehož základy vedou až do starověku. Řím je jedním z nejstarších evropských měst, je plný architektonických pokladů ze všech historických etap. Koloseum, Forum Romanum, Vatikán – sídlo Svatého stolce, Fontana di Trevi, Španělské schody, to všechno jsou pojmy, které lákají miliony turistů ročně na prohlídku tohoto „věčného města“. Vedle Říma si také můžete prohlédnout Tarqinii, jedno z nejzachovalejších pohřebišť Etrusků, tajemného starověkého národa.
  • 3.' '.den
    program den po dni
    3. den
    Valencie, Španělsko / Objevte město starosvětského šarmu a moderního architektonického génia – Valencie je brána Španělska do Středomoří. V rušném centru i mezi barokními chrámy, odkazujícími na bohaté kulturní dědictví, narazíte na místní obyvatele – vždy milé a přátelské. Zastavte se s námi u futuristického Města vědy a umění, které vám představí architekturu 21. století. Procházka úzkými uličkami centra vás naopak zavede do minulosti města. Uvidíte původní hedvábnou burzu Llotja de la Seda, která je zapsána na seznamu světového dědictví UNESCO, nebo katedrálu Panny Marie, v níž je údajně uchován Svatý grál. Zajímavá bude jistě i zastávka na jedné z největších evropských tržnic – Mercat Central.
  • 4.' '.den
    program den po dni
    4. den
    Palma de Mallorca, Španělsko / „Královna Baleár“ nebo také ostrov slunce a umění, to všechno je Mallorca, největší z Baleárských ostrovů ležících ve Středozemním moři. Najdete zde nejenom krásné pláže, ale i spoustu zajímavých míst. Hlavní město Palma de Mallorca je symbolickou bránou ostrova a nabízí celou řadu památek i příležitostí k nákupům. Dominantou je obrovská katedrála La Seu, na jejíž výzdobě se podílel i slavný architekt Antonio Gaudí, společně s královským palácem Almudaina v maurském stylu. Projděte se uličkami historického centra plných obchodů a restaurací a objevte jedinečnou atmosféru tohoto přátelského města.
  • 5.' '.den
    program den po dni
    5. den
    Barcelona, Španělsko / Když se řekne Barcelona, každý si okamžitě vybaví slavný fotbalový klub, Letní olympijské hry a stavby geniálního architekta Antonia Gaudího. Barcelona je ovšem mnohem více, je to pulzující katalánská metropole, oblíbené letovisko i dynamicky se rozvíjející centrum plné architektonických skvostů a zajímavých historických památek. Její svěží a vstřícná atmosféra z ní dělá jedno z nejkrásnějších a nejoblíbenějších evropských měst a milovníci architektury, historie i dobrého jídla zde zcela jistě zažijí celou řadu nezapomenutelných zážitků.
  • 6.' '.den
    program den po dni
    6. den
    Villefranche, Francie / Villefranche je podle počtu výletních lodí nejvytíženějším francouzským přístavem. Zároveň tvoří nejlepší výchozí bod pro poznávání Azurového pobřeží. V jeho těsném sousedství leží Nice, vyhlášené letovisko a centrum francouzské Riviéry. Turisty sem láká středomořské slunce, čisté moře, staré město i široké bulváry. Velkým zážitkem je také návštěva Monaka – ministátu, který je symbolem luxusu a bohatství. Historie knížecí rodiny, oceánografické muzeum nebo výhled na kaskádovitou strukturu města s malebným přístavem rozhodně nemůžou nechat nikoho chladným.
  • 7.' '.den
    program den po dni
    7. den
    La Spezia, Itálie / La Spezia je významným vojenským přístavem i oblíbeným letoviskem. Zároveň je výchozí branou do Cinque Terre – jednoho z nejmalebnějších pobřežních úseků Itálie. Pět vesnic s pastelovými domky zařezanými do skal láká turisty z celého světa. Městečka Vernazza, Portovenere nebo slavná Cesta lásky a k tomu romantická projížďka lodí jsou zcela nezapomenutelným zážitkem. Další možností je slavné město Pisa. Na jeho náměstí Zázraků najdete jeden z nejzachovalejších souborů románských staveb v Evropě včetně světoznámé šikmé věže.
  • 8.' '.den
    program den po dni
    8. den
    Civitavecchia, Itálie (vylodění) / Každý ví, že všechny cesty vedou do Říma. Vydejte se do něj z Civitavecchie, přístavu na pobřeží Tyrhénské moře, jehož základy vedou až do starověku. Řím je jedním z nejstarších evropských měst, je plný architektonických pokladů ze všech historických etap. Koloseum, Forum Romanum, Vatikán – sídlo Svatého stolce, Fontana di Trevi, Španělské schody, to všechno jsou pojmy, které lákají miliony turistů ročně na prohlídku tohoto „věčného města“. Vedle Říma si také můžete prohlédnout Tarqinii, jedno z nejzachovalejších pohřebišť Etrusků, tajemného starověkého národa.