Velká Británie, Španělsko, Portugalsko ze Southamptonu na lodi Independence of the Seas
Termín: Trasa:
od 45 490 Kč/os. (1 784 €)

Itinerář

DEN DATUM Přístav / Program PŘIPLUTÍ VYPLUTÍ
1. 08.10.2019, Út 1. Southampton, Velká Británie (nalodění) --:-- 16:30
2. 09.10.2019, St 2. Relaxační den na moři --:-- --:--
3. 10.10.2019, Čt 3. La Coruna, Španělsko 10:00 16:00
4. 11.10.2019, 4. Relaxační den na moři --:-- --:--
5. 12.10.2019, So 5. Funchal, Portugalsko 09:00 15:00
6. 13.10.2019, Ne 6. Santa Cruz de Tenerife, Španělsko 09:00 17:00
7. 14.10.2019, Po 7. Gran Canaria (Kanárské ostrovy), Španělsko 09:00 17:00
8. 15.10.2019, Út 8. Relaxační den na moři --:-- --:--
9. 16.10.2019, St 9. Lisabon, Portugalsko 08:00 17:00
10. 17.10.2019, Čt 10. Vigo, Španělsko 10:00 16:00
11. 18.10.2019, 11. Relaxační den na moři --:-- --:--
12. 19.10.2019, So 12. Southampton, Velká Británie (vylodění) 05:30 --:--
  • 1.' '.den
    program den po dni
    1. den
    Southampton, Velká Británie (nalodění) / Na jižním pobřeží Velké Británie leží důležitý anglický přístav a největší město hrabství Hampshire, Southampton. Město proslulo jako brána do Anglie a místo, odkud v roce 1912 vyplul legendární Titanic. Projděte se kolem nejstarších středověkých hradeb v Anglii a v muzeu Tudor House se seznamte s historií domu z 16. století. Nenechte si ujít projížďku na největším britském parníku ani představení v divadle Mayflower, nejdéle působícím divadle mimo Londýn ve Velké Británii.
  • 3.' '.den
    program den po dni
    3. den
    La Coruna, Španělsko / Ještě před tím, než na severozápad Iberijského poloostrova ve 2. století před naším letopočtem dorazili Římané, byla oblast osídlena Kelty. Dnes je La Coruna, bývalé hlavní město Galicijského království, branou do regionu a oblíbeným turistickým cílem. Zavítejte na hlavní náměstí Plaza de Maria Pita, projděte se Starým městem s úzkými uličkami a navštivte bývalou pevnost, dnes zahradu San Carlos. Obdivujte Herkulovu věž, římský maják z 1. – 2. století, zapsaný na seznam UNESCO. Vystoupejte na Monte de San Pedro a kochejte se překrásnými výhledy a pak už zamiřte do nedalekého Santiaga de Compostela s katedrálou zasvěcenou apoštolu Jakubovi.
  • 5.' '.den
    program den po dni
    5. den
    Funchal, Portugalsko / Na jižním pobřeží portugalského ostrova Madeira na břehu Atlantského oceánu leží jeho hlavní a největší město. Funchal byl založen v 15. století a už od toho 19. je vyhledávanou turistickou destinací. Prohlédněte si nádherné vyřezávané stropy prastaré katedrály Sé a seznamte se s nespočtem druhů rostlin v botanické zahradě s krásnými výhledy na město. Nakupte čerstvou zeleninu, ovoce a ryby na trhu Dos Lavadores, vyrazte do hor a projděte se původním vavřínovým lesem Laurisilva. A než Madeiru opustíte, nezapomeňte ochutnat její prvotřídní vína a také některou z místních specialit.
  • 6.' '.den
    program den po dni
    6. den
    Santa Cruz de Tenerife, Španělsko / Ostrov věčného jara – tak je často označováno Tenerife, největší a nejzelenější ostrov ze všech Kanárských ostrovů. Díky různorodé přírodě, krásným písečným plážím i vulkanické krajině kolem sopky Pico de Teide, která je se svými 3718 metry nejvyšší horou Španělska, je právem nazýván rájem na zemi. Oblíbená prázdninová lokalita nabízí i hodnotné kulturní památky jako jsou katedrály, kostely i koloniální domy v hlavním centru Santa Cruz či v koloniálním městě La Laguna zapsaném na seznamu světového dědictví UNESCO.
  • 7.' '.den
  • 9.' '.den
    program den po dni
    9. den
    Lisabon, Portugalsko / Lisabon patří mezi nejzajímavější města v Evropě. Skvělá atmosféra je umocněná jedinečnou polohou. Město leží v ústí řeky Tejo do Atlantiku a na sedmi pahorcích. Na těch se rozkládá centrum města. To vše dělá z Lisabonu turistickou destinaci světového významu. Objevte čtvrť Baixa s pravoúhlým systémem ulic nebo Alfamu, nejstarší část města připomínající muslimskou minulost, romantickou věž Belém či mosty, z nichž jeden je kopií slavného Golden Gate v San Francisku. Tato portugalská metropole má rozhodně co nabídnout!
  • 10.' '.den
    program den po dni
    10. den
    Vigo, Španělsko / Vigo dnes patří k ekonomickým a průmyslovým centrům Galicie. Důležitý rybářský a nákladní přístav leží jen 20 km od portugalských hranic v malebné zátoce Rias Baixas na pobřeží Atlantiku. Svým návštěvníkům nabízí pěkné historické centrum s pevností i několik zajímavých muzeí. Největším lákadlem je ale 80 km vzdálené Santiago de Compostela, které patří k nejvýznamnějším poutním místům Evropy. Historické centrum zapsané na seznamu UNESCO s obrovskou katedrálou sv. Jakuba, kde jsou uloženy ostatky jednoho z 12 apoštolů, patří bezesporu mezi nejpůsobivější místa Španělska.
  • 12.' '.den
    program den po dni
    12. den
    Southampton, Velká Británie (vylodění) / Na jižním pobřeží Velké Británie leží důležitý anglický přístav a největší město hrabství Hampshire, Southampton. Město proslulo jako brána do Anglie a místo, odkud v roce 1912 vyplul legendární Titanic. Projděte se kolem nejstarších středověkých hradeb v Anglii a v muzeu Tudor House se seznamte s historií domu z 16. století. Nenechte si ujít projížďku na největším britském parníku ani představení v divadle Mayflower, nejdéle působícím divadle mimo Londýn ve Velké Británii.

Ceny pro termín 08.10.2019 - 19.10.2019, 11 nocí

Varianty plavby:
Standard
Kajuta vnitřní  
cena za 1. a 2. osobu 45 490 Kč/os. (1 784 €)
cena za 3. a 4. osobu do věku 1 roku 16 630 Kč/os. (652 €)
cena za 3. a 4. osobu od 2 do 11 let 16 630 Kč/os. (652 €)
cena za 3. a 4. osobu od 12 do 17 let 16 630 Kč/os. (652 €)
cena za 3. dospělou osobu 16 630 Kč/os. (652 €)
cena za 4. dospělou osobu 16 630 Kč/os. (652 €)
cena při obsazení jednou osobou 88 640 Kč/os. (3 476 €)
Cena zahrnuje
  Plavba:
  • Ubytování v kajutě vybrané kategorie. Kajuty jsou vybavené samostatným sociálním zařízením, klimatizací, TV, minibarem, šatní skříní, kosmetickým stolkem, vysoušečem vlasů, trezorem a telefonem. Přístavní poplatky, portýrské služby při nalodění a vylodění, denní úklidový servis a výhody Vámi zvolené třídy ubytování.
  Strava na palubě:
  • Plná penze - 3 hlavní jídla denně v servírované či rautové restauraci, svačiny, nápoje z automatu: voda, káva, čaj, limonády, džusy k snídani.
  Zábava na palubě:
  • Volné využití veřejných prostor - bazénu, vířivek, fitness centra a jiných sportovně-rekreačních zařízení, účast na všech akcích pořádaných na palubě - animační programy pro děti i dospělé, dětský klub (pro všechny věkové kategorie), večerní představení v divadle, živá hudba, lekce tance apod. Více o zábavě na plavbách Royal Caribbean si můžete přečíst zde.
  Pojištění proti úpadku
  • Pojištění CK proti úpadku u pojišťovny Generali.
Cena nezahrnuje
  • Dopravu do/z přístavu vyplutí, případné transfery. 
  • Služby českého průvodce či delegáta
  • Nápoje, které nejsou zahrnuty v ceně. Možnost doobjednání nápojových balíčků.
  • Stravu ve speciálních restauracích na lodi (za poplatek) a stravu mimo loď.
  • Nadstandardní služby - prádelna, fotograf, internet, salón krásy, lékařské služby na lodi apod. Na lodi možnost doobjednání fotografických, internetových i lázeňských balíčků.
  • Fakultativní výlety v navštívených přístavech. Lodní společnost má širokou nabídku výletů v každém přístavu, na vyžádání zašleme přehled. Výlety bývají v těchto jazycích: angličtina, španělština, italština, francouzština, němčina. Na plavbách s českým delegátem se konají výlety v češtině.
  • Spropitné pro obsluhu na lodi: cca 18 USD/osoba/noc, pro hosty apartmá: cca 20,5 USD/osoba/noc.
  • Cestovní pojištění a pojištění storna. Na vyžádání zajistíme.
  • Vízum (pokud je vyžadováno).
Upozornění
  • Ceny jsou pohyblivé a uvedená cena je pouze orientační. Aktuální cena bude určena v okamžiku nezávazné rezervace.
  • Pro účast na plavbě je nutné mít cestovní pas platný ještě minimálně 6 měsíců po ukončení plavby. Pro plavby navštěvující USA musí být pas biometrický. Občané EU, kteří se zúčastní plaveb s destinacemi výhradně v Schengenském prostoru, mohou cestovat i s občanským průkazem.
  • Pokud máte jakákoli zdravotní omezení, cestujete s kojenci nebo jste těhotná, ZDE si prosíme ověřte, že je pro Vás plavba vhodná a můžete ji absolvovat.
  • Pokud cestujete s nezletilými dětmi, máte odlišná příjmení nebo necestují oba rodiče/zákonní zástupci, prosíme ověřte si u nás podmínky účasti.
  • Nalodění (check-in) první den plavby se uzavírá několik hodin před plánovaným odplutím, nejpozději však 120 minut. Čas check-in bude upřesněn s palubními lístky. Doporučujeme se do přístavu dostavit s dostatečným předstihem, v případě vlastní letecké dopravy o den dříve. 
  • Cestující je sám zodpovědný za dodržení vstupních podmínek do všech navštívených zemí. Podmínky se mohou kdykoli změnit.