Španělsko, Portugalsko, Francie, Norsko, Dánsko, Německo z Barcelony na lodi Costa Diadema
Termín: Trasa:
od 18 050 Kč/os. (708 €)

Itinerář

DEN DATUM Přístav / Program PŘIPLUTÍ VYPLUTÍ
1. 24.05.2021, Po 1. Barcelona, Španělsko (nalodění) --:-- 20:00
2. 25.05.2021, Út 2. Relaxační den na moři --:-- --:--
3. 26.05.2021, St 3. Cadiz, Španělsko 08:00 16:00
4. 27.05.2021, Čt 4. Lisabon, Portugalsko 09:00 22:00
5. 28.05.2021, 5. Relaxační den na moři --:-- --:--
6. 29.05.2021, So 6. La Coruna, Španělsko 07:00 18:00
7. 30.05.2021, Ne 7. Relaxační den na moři --:-- --:--
8. 31.05.2021, Po 8. Le Havre, Francie 07:00 19:00
9. 01.06.2021, Út 9. Relaxační den na moři --:-- --:--
10. 02.06.2021, St 10. Kristiansand, Norsko 08:00 16:00
11. 03.06.2021, Čt 11. Kodaň, Dánsko 09:00 17:00
12. 04.06.2021, 12. Kiel, Německo (vylodění) 08:00 --:--
  • 1.' '.den
    program den po dni
    1. den
    Barcelona, Španělsko (nalodění) / Když se řekne Barcelona, každý si okamžitě vybaví slavný fotbalový klub, Letní olympijské hry a stavby geniálního architekta Antonia Gaudího. Barcelona je ovšem mnohem více, je to pulzující katalánská metropole, oblíbené letovisko i dynamicky se rozvíjející centrum plné architektonických skvostů a zajímavých historických památek. Její svěží a vstřícná atmosféra z ní dělá jedno z nejkrásnějších a nejoblíbenějších evropských měst a milovníci architektury, historie i dobrého jídla zde zcela jistě zažijí celou řadu nezapomenutelných zážitků.
  • 3.' '.den
    program den po dni
    3. den
    Cadiz, Španělsko / Pravděpodobně nejstarší město v jihozápadní Evropě láká své návštěvníky na krásné pláže i zajímavé památky. Unikátní poloha dodává Cádizu na atraktivitě. Celé historické jádro totiž leží na ostrově omývaném vodami Atlantiku a spojené s pevninou několika silnicemi. Společně s katedrálou, jejíž zlatá kopule září do daleka, tak tvoří nezaměnitelné panoráma. Provincie Cádiz je vyhlášená výrobou fortifikovaného bílého vína Sherry, proto byste zcela jistě neměli vynechat návštěvu nedalekého města Jerez de la Frontera, které se jeho výrobou proslavilo.
  • 4.' '.den
    program den po dni
    4. den
    Lisabon, Portugalsko / Lisabon patří mezi nejzajímavější města v Evropě. Skvělá atmosféra je umocněná jedinečnou polohou. Město leží v ústí řeky Tejo do Atlantiku a na sedmi pahorcích. Na těch se rozkládá centrum města. To vše dělá z Lisabonu turistickou destinaci světového významu. Objevte čtvrť Baixa s pravoúhlým systémem ulic nebo Alfamu, nejstarší část města připomínající muslimskou minulost, romantickou věž Belém či mosty, z nichž jeden je kopií slavného Golden Gate v San Francisku. Tato portugalská metropole má rozhodně co nabídnout!
  • 6.' '.den
    program den po dni
    6. den
    La Coruna, Španělsko / Ještě před tím, než na severozápad Iberijského poloostrova ve 2. století před naším letopočtem dorazili Římané, byla oblast osídlena Kelty. Dnes je La Coruna, bývalé hlavní město Galicijského království, branou do regionu a oblíbeným turistickým cílem. Zavítejte na hlavní náměstí Plaza de Maria Pita, projděte se Starým městem s úzkými uličkami a navštivte bývalou pevnost, dnes zahradu San Carlos. Obdivujte Herkulovu věž, římský maják z 1. – 2. století, zapsaný na seznam UNESCO. Vystoupejte na Monte de San Pedro a kochejte se překrásnými výhledy a pak už zamiřte do nedalekého Santiaga de Compostela s katedrálou zasvěcenou apoštolu Jakubovi.
  • 8.' '.den
    program den po dni
    8. den
    Le Havre, Francie / Le Havre je vstupní branou do Normandie. Jeho strategická poloha v kanálu La Manche při ústí řeky Seiny do Atlantiku z něj udělala jeden z největších evropských přístavů. Od doby svého založení v r. 1517 byl pod neustálou hrozbou útoků. Nejvíce se ale na něm podepsala 2. sv. válka, během které byl prakticky zničen. Perlu moderní architektury z něj ovšem udělala poválečná přestavba pod taktovkou architekta A. Perreta, díky které bylo město zapsáno dokonce na seznam světového dědictví UNESCO. Z Le Havru se můžete vydat do blízkého Rouenu po stopách Johanky z Arku nebo do malebného Giverny obdivovat zahradu malíře Moneta.
  • 10.' '.den
    program den po dni
    10. den
    Kristiansand, Norsko / Centrum „ Slunečného pobřeží“, tak se přezdívá Kristiansandu, vyhlášenému norskému letovisku s největším počtem slunečných dnů v zemi. Malebné historické centrum založené v 17. stol. plné kvetoucích zahrad a parků nabízí nepřeberné množství atrakcí. Milovníci historie, přírody, nákupů, ale i koupání si zde přijdou na své. Kristiansand je zkrátka jedním z nejoblíbenějších a nejpříjemnějších norských měst.
  • 11.' '.den
    program den po dni
    11. den
    Kodaň, Dánsko / Kodaň je městem mnoha tváří, kde si na své přijde opravdu každý, ať jde o milovníky historie, architektury i kultury. Tato kosmopolitní dánská metropole ležící u úzkého průlivu Øresund, který odděluje Dánsko od Švédska, patří k nejkrásnějším skandinávským městům. Historické centrum je plné památek, královských rezidencí a jedinečných kostelů. Nejmalebnější částí Kodaně je historický přístav Nyhavn s pastelovými domky a řadou restaurací. Nesmíme zapomenout ani na věhlasnou sochu Malé mořské víly, která je symbolem města.
  • 12.' '.den
    program den po dni
    12. den
    Kiel, Německo (vylodění) / Kiel, ležící ve stejnojmenném zálivu, je důležitým přístavem propojujícím Severní a Baltské moře. Jako hlavní město spolkové země Šlesvicko-Holštýnsko bylo po dlouhá léta centrem loďařského a námořního průmyslu. Ve 20. stol. se proslavilo pořádáním několika olympijských klání během OH v Berlíně a Mnichově i každoroční jachtařské soutěže Kieler Woche, která je jednou z největších akcí svého druhu na světě. Voda, moře, plachtění, loděnice, to jsou všechno synonyma pro severoněmecký Kiel, bývalé hanzovní město s příjemnou atmosférou i zajímavou minulostí.

Ceny pro termín 24.05.2021 - 04.06.2021, 11 nocí

Varianty plavby:
My Cruise
Kajuta vnitřní  
cena za 1. a 2. osobu 18 050 Kč/os. (708 €)
cena při obsazení jednou osobou 24 940 Kč/os. (978 €)
Kajuta s oknem  
cena za 1. a 2. osobu 21 620 Kč/os. (848 €)
cena při obsazení jednou osobou 30 290 Kč/os. (1 188 €)
Kajuta s balkonem  
cena za 1. a 2. osobu 26 440 Kč/os. (1 037 €)
cena při obsazení jednou osobou 37 510 Kč/os. (1 471 €)
Cena zahrnuje
  Plavba:
  • Ubytování v kajutě vybrané kategorie. Kajuty jsou vybavené samostatným sociálním zařízením, klimatizací, TV, minibarem, šatní skříní, kosmetickým stolkem, vysoušečem vlasů, trezorem a telefonem. Přístavní poplatky, portýrské služby při nalodění a vylodění, denní úklidový servis a výhody Vámi zvolené třídy ubytování.
  Strava na palubě:
  • Plná penze - snídaně, obědy a večeře v servírované či bufetové restauraci.
  • Nápoje pouze v bufetové restauraci: voda, káva, čaj u snídaně a u svačiny v odpoledních hodinách, u oběda a večeře voda.
  Zábava na palubě:
  • Volné využití veřejných prostor - bazénu, vířivek, fitness centra a jiných sportovně-rekreačních zařízení, bezplatné zapůjčení plážových osušek, účast na všech akcích pořádaných na palubě – animační programy pro děti i dospělé, dětský klub (pro všechny věkové kategorie), večerní představení v divadle, živá hudba, lekce tance apod.
  Pojištění proti úpadku
  • Pojištění CK proti úpadku u pojišťovny Generali.
Cena nezahrnuje
  • Dopravu do/z přístavu vyplutí, případné transfery. V případě zájmu a vhodného spojení zajistíme.
  • Služby českého průvodce či delegáta
  • Nápoje, které nejsou zahrnuté v ceně. Možnost doobjednání nápojových balíčků. Orientační nápojový lístek.
  • Nadstandardní služby - prádelna, fotograf, internet, salón krásy, lékařské služby na lodi apod. Možnost doobjednání fotografických, internetových i lázeňských balíčků.
  • Fakultativní výlety v navštívených přístavech. Lodní společnost má širokou nabídku výletů v každém přístavu, na vyžádání zašleme přehled. Výlety bývají v těchto jazycích: angličtina, španělština, italština, francouzština, němčina. Na plavbách s českým delegátem se konají výlety v češtině.
  • Stravu mimo loď.
  • Spropitné pro obsluhu na lodi: pro osoby od 15 let: 11€/osoba/noc, od 4 do 14,99 let včetně: 5,5€/osoba/noc.
  • Cestovní pojištění a pojištění storna. Na vyžádání zajistíme.
  • Vízum (pokud je vyžadováno).
Upozornění
  • Ceny jsou pohyblivé a uvedená cena je pouze orientační. Aktuální cena bude určena v okamžiku nezávazné rezervace.
  • Pro účast na plavbě je nutné mít cestovní pas platný ještě minimálně 6 měsíců po ukončení plavby. Pro plavby navštěvující USA musí být pas biometrický. Občané EU, kteří se zúčastní plaveb s destinacemi výhradně v Schengenském prostoru, mohou cestovat i s občanským průkazem.
  • Pokud máte jakákoli zdravotní omezení, cestujete s kojenci nebo jste těhotná, ZDE si prosíme ověřte, že je pro Vás plavba vhodná a můžete ji absolvovat.
  • Pokud cestujete s nezletilými dětmi, máte odlišná příjmení nebo necestují oba rodiče/zákonní zástupci, prosíme ověřte si u nás podmínky účasti.
  • Nalodění (check-in) první den plavby se uzavírá několik hodin před plánovaným odplutím, nejpozději však 120 minut. Čas check-in bude upřesněn s palubními lístky. Doporučujeme se do přístavu dostavit s dostatečným předstihem, v případě vlastní letecké dopravy o den dříve. 
  • Cestující je sám zodpovědný za dodržení vstupních podmínek do všech navštívených zemí. Podmínky se mohou kdykoli změnit.
  • Kajuty s balkonem na 2. palubě mají lodžii místo balkonu. V případě nepříznivého počasí balkonové dveře mohou být uzamčeny posádkou. 

Třídy plavby
Třída: My Cruise

Ve třídě My Cruise, která je dostupná v kajutách vnitřních, s oknem i s balkonem, budete mít tyto výhody navíc:

  • Možnost výběru umístění kajuty v okamžiku rezervace (podle dostupnosti).
  • Volba doby večeře (výběr ze dvou časů), podle dostupnosti.
  • Body do CostaClubu – možnost získat až 350 bodů za každý den plavby.
  • My Cruise Premium: kajuty s lepším umístěním.
Třída: All Inclusive

Ve třídě All Inclusive, která je dostupná v kajutách vnitřních, s oknem i s balkonem, budete mít tyto výhody navíc:

  • Možnost výběru umístění kajuty v okamžiku rezervace (podle dostupnosti). 
  • Možnost výběru mezi prvním a druhým časem večeře.
  • Nápojový balíček „MyDrinks“: Neomezená konzumace vybraných rozlévaných vín (šumivá, bílá, červená, růžová), čepovaných piv, kávy, vody a nealkoholických nápojů a širokého výběru míchaných nápojů, aperitivů a lihovin. Pro osoby mladší 18 let možnost výběru z různých druhů limonád, džusů a výborné horké čokolády.
  • Sleva až 10% na další plavbu pro členy Costa Clubu. Platí pro plavby s uskutečněním do 1 roku a na kategorie kajuty balkon či apartmá.
  • Body do CostaClubu – možnost získat až 350 bodů za každý den plavby.

V případě zájmu, Vám rádi zašleme ceny této třídy. 

Třída: Deluxe

Ve třídě Deluxe, která je dostupná v apartmánech, budete mít tyto výhody navíc:

  • Ubytování v prostorném apartmá s exkluzivním vybavením a příslušenstvím, včetně županu, pantoflí a s výběrem polštářů.
  • Možnost výběru umístění apartmá v okamžiku rezervace (podle dostupnosti).
  • Exkluzivní služby komorníka 24 hodin denně.
  • Přednostní nalodění a vylodění (pouze na začátku a konci plavby).
  • Lahev šumivého vína na přivítanou. 
  • Lázeňský balíček, zahrnující jeden vstup do termálních zón.
  • Soukromá restaurace určená výhradně pro cestující ve třídě Deluxe - pouze na některých lodích.
  • Nápojový balíček „My Drinks Plus“: Neomezená konzumace všech rozlévaných nápojů do ceny 9€ včetně nejlepších značek alkoholu a šampaňského. Pro osoby mladší 18 let možnost výběru z různých druhů limonád, smoothies, džusů a výborné horké čokolády.
  • Speciální slevy na exkurze – čím více exkurzí rezervujete, tím větší slevu získáte (při rezervaci alespoň jedné exkurze před odjezdem).