Loď Norwegian Escape

V říjnu 2015 rozšířila flotilu Norwegian Cruises loď Norwegian Escape třídy Breakaway Plus, postavená v Německu za pouhých 17 měsíců. Dle společnosti jedna „z nejvíce vzrušujících lodí na moři“ bere své hosty na Bahamy, do Karibiku, Kanady a Nové Anglie a také na Bermudy či do Středomoří. V roce 2022 prošla loď rekonstrukcí.

Jedním z centrálních prvků lodi je 400 metrů dlouhá promenáda The Waterfront, která slibuje nádherné výhledy na moře i okouzlující západy slunce. Srdcem Norwegian Escape je 678 Ocean Place, napříč třemi palubami rozložený prostor plný akce a zábavy s kasinem, butiky a restauracemi.

Na palubu plovoucího kolosu se vešla spousta restaurací a barů, mezi nimi například vinný bar The Cellars nebo pivní bar The District Brew House. V ceně plavby je občerstvení ve třech hlavních restauracích, samoobslužném bufetu a řadě kaváren, grilů a rychlých občerstvení. Jen pro hosty apartmá třídy The Haven je určená stejnojmenná restaurace, za poplatek je pak možné vyzkoušet japonskou kuchyni v Teppanyaki, brazilské steaky v Moderno Churrascaria nebo ty americké v Cagney's Steakhouse či italské speciality v La Cucina nebo francouzské v Le Bistro French Restaurant.

Horní, 16. paluba je zasvěcena vodní zábavě v úžasném Aquaparku s bazény, vířivkami a nespočtem skluzavek včetně Free Fall, nerychlejší skluzavky na moři, nebo závodní skluzavky Aqua Racer. Dětem je určený dětský aquapark se skluzavkami, vodními děly a spoustou dalších atrakcí.

O večerní zábavu na lodi se stará divadlo Escape Theatre nebo Headliners Comedy Club s řadou skvělých komediálních vystoupení.

Norwegian Escape je rájem pro rodiny. Pro ty nejmenší (do 2 let) je určené Guppies Nursery, první jesle na lodích Norwegian Cruises vůbec, pro teenagery naopak Entourage, prostor plný filmů, videoher, hudby a tanečních party, kam je dospělým vstup zakázán. Splash Academy si pak pro své mladé hosty ve věku od 3 do 12 let připravila lekce žonglování v cirkusové škole, sportovní zápasy, kreativní hry a další zábavné aktivity.

Sportovci ocení dobře vybavené fitness centrum Pulse, milovníci adrenalinu potom překážkovou lanovou dráhu. Kdo chce udělat něco pro své tělo, může vyrazit do Sněžné místnosti, solné jeskyně nebo do termálů s terapeutickými bazény, vířivkami či parní komorou.

164 998t Brutto tonáž
326m délka lodě
41,5m šířka lodě
23 rychlost v uzlech
4 266 max. počet pasažérů
2 174 celkový počet kabin
Velká Velikost lode
08.2015 Inaugurační plavba
01.2022 Poslední rekonstrukce