USA, Britské Panenské ostrovy, Antigua a Barbuda, Martinik, Barbados, Svatá Lucie ze San Juanu na lodi Enchantment of the Seas
Termín: Trasa:
od 22 950 Kč/os. (900 €)

Itinerář

DEN DATUM Přístav / Program PŘIPLUTÍ VYPLUTÍ
1. 28.11.2020, So 1. San Juan (Portoriko), USA (nalodění) --:-- 20:30
2. 29.11.2020, Ne 2. Tortola (Britské Panenské ostrovy), Zámořské území Velké Británie 08:00 17:30
3. 30.11.2020, Po 3. St. John, Antigua a Barbuda 08:00 17:30
4. 01.12.2020, Út 4. Fort-de-France (Martinik), Zámořský departement Francie 08:00 17:30
5. 02.12.2020, St 5. Bridgetown, Barbados 08:00 17:30
6. 03.12.2020, Čt 6. Castries, Svatá Lucie 08:00 17:30
7. 04.12.2020, 7. Relaxační den na moři --:-- --:--
8. 05.12.2020, So 8. San Juan (Portoriko), USA (vylodění) 06:00 --:--
  • 1.' '.den
    program den po dni
    1. den
    San Juan (Portoriko), USA (nalodění) / San Juan, hlavní město Portorika, patří mezi nejstarší evropská města na americkém kontinentu. Historické centrum plné památek a pastelových domů chráněných několika mohutnými pevnostmi i 10 km dlouhými hradbami bylo v r. 1983 zapsáno na seznam světového dědictví UNESCO. Neméně zajímavé je i „nové město“ s mramorovou budovou El Capitolio, která slouží jako sídlo portorického parlamentu. Za návštěvu stojí i rekreační zóna Condado s krásnými plážemi lemovanými hotely, bary a značkovými obchody. Turisté také míří do palírny Bacardi, která produkuje jeden z nejznámějších karibských rumů.
  • 2.' '.den
    program den po dni
    2. den
    Tortola (Britské Panenské ostrovy), Zámořské území Velké Británie / Při své druhé plavbě na americký kontinent ji objevil – a nazval Santa Ana - Kryštof Kolumbus, později se největší z Britských Panenských ostrovů stal centrem pěstování cukrové třtiny v Karibiku. Dnes Tortola nabízí překrásné pláže, zajímavá muzea i delikátní karibský rum. Nahlédněte do plantážnické historie ostrova v bývalé výrobně cukru z konce 18. století a na severním pobřeží si prohlédněte pozůstatky kamenného větrného mlýna. Vyrazte na trek krajinou nejvyšší hory ostrova a kochejte se překrásnými výhledy na dech beroucí zátoky. Relaxujte a užijte si vodní sporty na bílých písčitých plážích a pak už se vydejte ochutnat rum do 400 let staré palírny.
  • 3.' '.den
    program den po dni
    3. den
    St. John, Antigua a Barbuda / Obyvatelé tropické Antigui se rádi chlubí větou: „Na každý den v roce máme jednu pláž“. Malebný ostrov skutečně nabízí stovky překrásných míst vhodných ke koupání a odpočinku. Svou polohou tvoří bránu do Závětrných ostrovů a zakončuje řetězec souostroví Malé Antily. Vedle pláží a bezcelních obchodů tu naleznete i řadu dalších zajímavostí. Dominantou hlavního města St. John´s je barokní katedrála sv. Jana se stříbrnými kopulemi viditelnými z daleka. Milovníky historie jistě zaujmou i staré loděnice Nelson´s Dockyards zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO.
  • 4.' '.den
    program den po dni
    4. den
    Fort-de-France (Martinik), Zámořský departement Francie / Tropický Martinik patří bezesporu k nejkrásnějším ostrovům Karibiku. Tento francouzský zámořský department v sobě míchá karibskou živelnost s francouzským šarmem a pro svou příjemnou atmosféru, krásnou přírodu i vyhlášený rum je vyhledávanou turistickou lokalitou. Svahy okolo dominantní sopky Mont Pelée oplývají deštnými pralesy, plantážemi i zahradami a není tak divu, že je Martinik často nazýván „ostrovem květin“. Vedle bílých i sopečných pláží s černým pískem zde naleznete zajímavé památky v čele s hlavním městem Fort-de-France s koloniální architekturou, mohutnou pevností sv. Ludvíka i několika zajímavými muzei.
  • 5.' '.den
    program den po dni
    5. den
    Bridgetown, Barbados / Barbados je velice přátelský, vřelý a okouzlující ostrov. Je skutečným karibským rájem, k jehož půvabu přispívají vynikající pláže, přepychové hotely i usměvaví lidé. Samotný ostrov je tvořen vápencovým masivem obklopeným korálovými útesy, které daly vzniknout slavnému Platinovému pobřeží. Na Barbadosu však nemusíte trávit čas jen poleháváním na plážích, ostrov nabízí i spoustu dalších zajímavostí – krásné zahrady, koloniální rezidence či přírodní parky. Ať už si vyberete cokoliv, jedno je jisté – vždy budete naprosto očarováni vřelým přijetím i nádhernou přírodou tohoto karibského ostrova.
  • 6.' '.den
    program den po dni
    6. den
    Castries, Svatá Lucie / Svatá Lucie ležící na východním okraji Karibského moře je romantickým ostrovem s nádhernými bílými písčitými plážemi, které kontrastují s bujným porostem vulkanické krajiny. Malebná městečka jsou zase směsicí anglické a francouzské koloniální minulosti, která se prolíná s poklidnou karibskou atmosférou. Pulzující hlavní město Castries ležící v obrovské přírodní zátoce se pohodovému tempu ostrova ovšem vymyká a procházka jeho ulicemi plnými bezcelních obchodů a restaurací je skutečnou smyslovou explozí zvuků, barev i vůní, na kterou jen tak nezapomenete.
  • 8.' '.den
    program den po dni
    8. den
    San Juan (Portoriko), USA (vylodění) / San Juan, hlavní město Portorika, patří mezi nejstarší evropská města na americkém kontinentu. Historické centrum plné památek a pastelových domů chráněných několika mohutnými pevnostmi i 10 km dlouhými hradbami bylo v r. 1983 zapsáno na seznam světového dědictví UNESCO. Neméně zajímavé je i „nové město“ s mramorovou budovou El Capitolio, která slouží jako sídlo portorického parlamentu. Za návštěvu stojí i rekreační zóna Condado s krásnými plážemi lemovanými hotely, bary a značkovými obchody. Turisté také míří do palírny Bacardi, která produkuje jeden z nejznámějších karibských rumů.