Loď MSC World Europa

Mezi lety 2022 a 2026 spouští MSC ve spolupráci s SFX France 4 lodě nové třídy World Class. Jedná se o první plavidla společnosti poháněná zkapalněným zemním plynem (LNG) a zároveň vůbec největší výletní lodě světa: jejich maximální kapacita 6 850 hostů překoná dosud největší loď, Harmony of the Seas společnosti Royal Caribbean, o celých 70 osob.

Jako první nová výletní loď s pohonem na LNG je MSC World Europa. Jedná se o moderní výletní loď, která láme rekordy, nastavuje nové standardy a je nejudržitelnější futuristickou výletní lodí společnosti MSC Cruises. Poháněná čistším palivem a zelenou technologií integrovanou v celé lodi je prohlášením závazku vůči budoucnosti této planety. Tento výkon nové generace výrazně snižuje emise a představuje milník na cestě k provozu s nulovými emisemi. Její nejmodernější design také zahrnuje nejnovější technologii recyklace vody k čištění odpadních vod a vrtule navržené tak, aby snížily podvodní hluk s ohledem na mořskou zvěř.

Hosté MSC World Europa mají na výběr z celkem 2 626 kajut a apartmá různých tříd. Futuristický design lodí ve tvaru „Y“ nabízí ještě lepší výhledy a více kajut s balkony. Mezi novinkami nechybí na rodiny zaměřené „vesničky“, panoramatická paluba nebo prosklený společenský prostor u bazénu.

205 700t Brutto tonáž
330m délka lodě
47m šířka lodě
22 rychlost v uzlech
6 761 max. počet pasažérů
2 626 celkový počet kabin
12.2022 Inaugurační plavba