Hosté všech věkových kategorií si budou moci užít úžasnou zábavu od rána do večera, včetně tří nových koncertních show ve víceúčelové aréně Luna Park; pět nových plnohodnotných divadelních inscenací v Divadle Svět; čtyři tematické zážitky v Panorama Lounge; a jako překvapení, vyskakovací živé exponáty po celé lodi. 

Jako vždy, cenami ověnčená rodina MSC nabízí nejmodernější zařízení pro děti s vyhrazenou částí lodi a také řadu dětských klubů a programů na míru navržených pro každou věkovou skupinu.

Co se týká gastronomie je na lodi výběr z 13 restaurací vč. 6 speciálních restaurací jako americký steakhouse Bucher´s Cut, asijsky inspirovaný Kaito Teppanyaki Grill, Sushi Bar nebo Hola, vycházející z latinskoamerického pouličního jídla, dále Tacos & Cantina. Zcela nově je nabízen interaktivní zážitek s dvěma novými místy, a to Chef´s Garden Kitchen, zaměřená na chutné microgreens - tzn. mladé rostlinky zeleniny, a také La Pescaderia, ve které lze ochutnat mořské plody z grilu s posezením pod širým nebem. V neposlední řadě mají hosté možnost využít tři bohaté restaurace-bufety vč. nového otevřeného 24/7.

MSC World Europa nabízí také širokou škálu barů a kaváren, které ladí s každou náladou, jako je Masters of the Sea Pub, které jsou rozděleny na dvě paluby a poprvé se v nich vaří pivo speciálně na palubě. Mezi další koncepty patří Elixir - Mixology Bar s propracovanými originálními koktejly, čajovna v jihoasijském stylu plná parfémů z východu, autentická kavárna Emporium s výběrem z celého světa, hojně zásobený The Gin Project inspirovaný skutečnou palírnou a další.

Na lodi je dále k dispozici:

  • The Venom Drop - nejdelší suchá skluzavka na moři z 20. paluby na palubu 8. 
  • vnitřní promenáda s ikonickoku LED kupolí na 6. palubě a působivou 90 metrů dlouhou venkovní promenádou na 8. palubě
  • ohromující Panorama Lounge, který se nachází na zádi lodi a nabízí hudební tematické zážitky, které si mohou cestující vychutnat u nápojů před představením, interaktivní podlahu s jedinečným designem, který promění prostor, a měnící se obrazovky, které odrážejí téma noci
  • nová Luna Park Arena - multifunkční zábavní areál s kapacitou 300 míst, který bude hostit filmy, herní show, aktivity pro děti a různé tematické večírky. Během dne je možné místo využít pro různé aktivity pro všechny věkové kategorie, včetně nové VR Drone Academy, Digital Dance Academy atd.
  • pro ty, kteří si chtějí na palubě odpočinout, je MSC World Europa připravena zaručit maximální relaxaci se 6 úžasnými bazény, po nichž následuje 14 vířivých koupelí, které hostům umožní dopřát si uklidňující vodní trysky a zároveň si užívat výhled na oceán
  • Aquapark Aurora Borealis, kde je k dispozici dokonce vyhrazený bazén pro batolata. Nejmodernější vodní park se může pochlubit 4 tobogány, tyčícími se vysoko nad palubou a vybavenými technologií virtuální reality
  • MSC Foundation Centre - děti zde naleznou vzdělávací interaktivní herní zážitek, kdy se místnost promění v barevné 3D akvárium, které je dějištěm skvělé interaktivní hry, která učí o důležitosti péče o životní prostředí. Dospělí se mohou dozvědět o problémech, které se nadace snaží řešit, o jejích programech a partnerech.