Lodní společnost MSC nám představuje svoji nejnovější loď, MSC Euribia. Loď je pojmenovaná podle řecké bohyně, která jako dcera mořského boha Ponta dokázala ovládat moře. Zahájení výstavby nejekologičtější lodě MSC bylo započato 28.6.2021 ve Francii, a to v Saint Nazaire za přítomnosti výkonného předsedy společnosti MSC. 

Do provozu byla uvedena 8. června 2023 v Kodani a její kmotrou se stala celosvětově uznávaná legenda - Sophia Loren. MSC Euribia zahajuje plavby v Severní Evropě letos v létě 7denními plavbami z německého Kielu a dánské Kodaně do úchvatných norských fjordů.

Euribia se stala dvacátou druhou lodí ve flotile MSC a druhou lodí poháněnou na zkapalněný zemní plyn (LNG) k dosažení podstatného snížení emisí. Jako každá nová loď je i Euribia vybavena některými z nejpokročilejších a nejnovějších technologií kvůli minimalizaci dopadu na životní prostředí. Společnost MSC se dlouhodobě zavázala k péči o životní prostředí s dlouhodobým cílem dosáhnout čistých nulových emisí pro své činnosti do roku 2050. Společnost je také významným investorem v rámci ekologických námořních technologií nové generace s cílem podporovat jejich urychlený vývoj a dostupnost v celém odvětví.

Nejen, že se paluby mohou pochlubit mnoha originálními uměleckými díly, ale poprvé je vizuálním mistrovským dílem i samotný trup. Jedinečný a ikonický design umělce Alexe Flämiga byl vybrán, aby reprezentoval poselství oddanosti mořskému ekosystému s jeho uměleckým dílem #SaveTheSea.

184 011t Brutto tonáž
331m délka lodě
43m šířka lodě
6 334 max. počet pasažérů
2 419 celkový počet kabin
03.2024 Inaugurační plavba