Guadeloupe, Dominikánská republika, Britské Panenské ostrovy, Svatý Martin, Martinik z Pointe-à-Pitre, Guadeloupe na lodi Costa Favolosa
Termín: Trasa:
od 13 490 Kč/os. (529 €)

Itinerář

DEN DATUM Přístav / Program PŘIPLUTÍ VYPLUTÍ
1. 21.03.2020, So 1. Pointe-à-Pitre (Guadeloupe), Zámořský departement Francie (nalodění) --:-- 23:00
2. 22.03.2020, Ne 2. Relaxační den na moři --:-- --:--
3. 23.03.2020, Po 3. La Romana, Dominikánská republika 08:00 --:--
4. 24.03.2020, Út 4. La Romana, Dominikánská republika --:-- 07:00
4. 24.03.2020, Út 4. Catalina, Dominikánská republika 09:00 17:00
5. 25.03.2020, St 5. Tortola (Britské Panenské ostrovy), Zámořské území Velké Británie 10:00 20:00
6. 26.03.2020, Čt 6. Philipsburg (Svatý Martin), Autonomní státy Nizozemska 08:00 17:00
7. 27.03.2020, 7. Fort-de-France (Martinik), Zámořský departement Francie 09:00 20:00
8. 28.03.2020, So 8. Pointe-à-Pitre (Guadeloupe), Zámořský departement Francie (vylodění) 08:00 --:--
  • 1.' '.den
    program den po dni
    1. den
    Pointe-à-Pitre (Guadeloupe), Zámořský departement Francie (nalodění) / Francouzský zámořský departement Guadeloupe je romantickým karibským „dvouostrovem“ vyhlášeným svou krásnou přírodou a bohatým podmořským životem, který v minulosti přilákal i slavného oceánografa J. Y. Cousteaua. Rozsáhlý národní park pokrývající svahy mohutné sopky La Soufriére s bujnými deštnými pralesy a kaskádou vodopádů jasně dokazuje, proč získal svůj původní název Guadeloupe – „ostrov krásných vod“. Místní kulturu nejlépe poznáte v Pointe-á-Pitre, které je nepsaným centrem ostrova a nejvýznamnějším přístavem s koloniální atmosférou, muzei i kreolskými trhy s místními produkty.
  • 3.' '.den
    program den po dni
    3. den
    La Romana, Dominikánská republika / La Romana je důležitým přístavem i ideálním výchozím bodem pro poznávání okolí. V blízkosti tohoto bouřlivě se rozvíjejícího střediska s obrovským potenciálem se nacházejí krásné pláže, které se řadí vůbec k těm nejlepším v Karibiku i zajímavé turistické lokality. Nejnavštěvovanější je Altos de Chavón, kopie evropské středověké vesnice s krásnou atmosférou i mnoha obchody, či krasové jeskyně Cueva de las Maravillas s tajemnými piktogramy původního domorodého kmene Tainů. Velkou turistickou atrakcí je také největší továrna světa na výrobu doutníků ležící na okraji města.
  • 4.' '.den
    program den po dni
    4. den
    La Romana, Dominikánská republika / La Romana je důležitým přístavem i ideálním výchozím bodem pro poznávání okolí. V blízkosti tohoto bouřlivě se rozvíjejícího střediska s obrovským potenciálem se nacházejí krásné pláže, které se řadí vůbec k těm nejlepším v Karibiku i zajímavé turistické lokality. Nejnavštěvovanější je Altos de Chavón, kopie evropské středověké vesnice s krásnou atmosférou i mnoha obchody, či krasové jeskyně Cueva de las Maravillas s tajemnými piktogramy původního domorodého kmene Tainů. Velkou turistickou atrakcí je také největší továrna světa na výrobu doutníků ležící na okraji města.
  • 4.' '.den
    program den po dni
    4. den
    Catalina, Dominikánská republika / V roce 1494 objevil známý mořeplavec Kryštof Kolumbus malý ostrůvek u břehů Dominikánské republiky a dal mu jméno Santa Catalina. Dnes je neobydlený ostrov, známý už jen jako Catalina, chráněný jako národní park a oblíbený pro své překrásné pláže, skvělé potápění a nádhernou scenérii. Koupejte se a opalujte na Velké pláži, jedné z nejkrásnějších v zemi, a pak už se šnorchlem nebo bombou na zádech vyrazte objevovat fascinující život korálového útesu. Vydejte se na pěší trek, obdivujte mořské ptáky i panoramatického výhledy a nakonec v protější La Romaně navštivte repliku pěkné středomořské vesnice.
  • 5.' '.den
    program den po dni
    5. den
    Tortola (Britské Panenské ostrovy), Zámořské území Velké Británie / Při své druhé plavbě na americký kontinent ji objevil – a nazval Santa Ana - Kryštof Kolumbus, později se největší z Britských Panenských ostrovů stal centrem pěstování cukrové třtiny v Karibiku. Dnes Tortola nabízí překrásné pláže, zajímavá muzea i delikátní karibský rum. Nahlédněte do plantážnické historie ostrova v bývalé výrobně cukru z konce 18. století a na severním pobřeží si prohlédněte pozůstatky kamenného větrného mlýna. Vyrazte na trek krajinou nejvyšší hory ostrova a kochejte se překrásnými výhledy na dech beroucí zátoky. Relaxujte a užijte si vodní sporty na bílých písčitých plážích a pak už se vydejte ochutnat rum do 400 let staré palírny.
  • 6.' '.den
    program den po dni
    6. den
    Philipsburg (Svatý Martin), Autonomní státy Nizozemska / Sv. Martin je jedním z nejnavštěvovanějších ostrovů Karibiku. Ostrov s panenskými plážemi, hezkou přírodou i příjemnými koloniálními městečky navíc zcela unikátně mísí francouzskou a holandskou kulturu. Přístav Philipsburg, hlavní město nizozemské části, je bezcelní zónou i rájem nakupování, kde v rovnoběžných uličkách s pastelovými domky naleznete desítky obchodů s oblečením, luxusními předměty i místními produkty. Největší atrakcí ostrova je světově proslulá pláž Maho, která navazuje na ranvej mezinárodního letiště Princezny Juliany. Letadla zde turistům přistávají jen několik metrů nad hlavou a start velkých letadel je skutečným adrenalinovým zážitkem.
  • 7.' '.den
    program den po dni
    7. den
    Fort-de-France (Martinik), Zámořský departement Francie / Tropický Martinik patří bezesporu k nejkrásnějším ostrovům Karibiku. Tento francouzský zámořský department v sobě míchá karibskou živelnost s francouzským šarmem a pro svou příjemnou atmosféru, krásnou přírodu i vyhlášený rum je vyhledávanou turistickou lokalitou. Svahy okolo dominantní sopky Mont Pelée oplývají deštnými pralesy, plantážemi i zahradami a není tak divu, že je Martinik často nazýván „ostrovem květin“. Vedle bílých i sopečných pláží s černým pískem zde naleznete zajímavé památky v čele s hlavním městem Fort-de-France s koloniální architekturou, mohutnou pevností sv. Ludvíka i několika zajímavými muzei.
  • 8.' '.den
    program den po dni
    8. den
    Pointe-à-Pitre (Guadeloupe), Zámořský departement Francie (vylodění) / Francouzský zámořský departement Guadeloupe je romantickým karibským „dvouostrovem“ vyhlášeným svou krásnou přírodou a bohatým podmořským životem, který v minulosti přilákal i slavného oceánografa J. Y. Cousteaua. Rozsáhlý národní park pokrývající svahy mohutné sopky La Soufriére s bujnými deštnými pralesy a kaskádou vodopádů jasně dokazuje, proč získal svůj původní název Guadeloupe – „ostrov krásných vod“. Místní kulturu nejlépe poznáte v Pointe-á-Pitre, které je nepsaným centrem ostrova a nejvýznamnějším přístavem s koloniální atmosférou, muzei i kreolskými trhy s místními produkty.

Ceny pro termín 21.03.2020 - 28.03.2020, 7 nocí

Varianty plavby:
My Cruise My Cruise Premium Deluxe
Kajuta vnitřní      
cena za 1. a 2. osobu 16 040 Kč/os. (629 €) 17 820 Kč/os. (699 €)
cena při obsazení jednou osobou 19 710 Kč/os. (773 €) 22 030 Kč/os. (864 €)
Kajuta s oknem      
cena za 1. a 2. osobu 19 350 Kč/os. (759 €) 21 650 Kč/os. (849 €)
cena při obsazení jednou osobou 24 020 Kč/os. (942 €) 27 000 Kč/os. (1 059 €)
Kajuta s balkonem      
cena za 1. a 2. osobu 24 450 Kč/os. (959 €) 27 260 Kč/os. (1 069 €)
cena při obsazení jednou osobou 30 650 Kč/os. (1 202 €) 34 300 Kč/os. (1 345 €)
Apartmá      
cena za 1. a 2. osobu 35 420 Kč/os. (1 389 €)
cena při obsazení jednou osobou 67 010 Kč/os. (2 628 €)
Apartmá Grand Suite (SG/GS)      
cena za 1. a 2. osobu 45 620 Kč/os. (1 789 €)
cena při obsazení jednou osobou 87 410 Kč/os. (3 428 €)
Apartmá Samsara      
cena za 1. a 2. osobu 40 520 Kč/os. (1 589 €)
cena při obsazení jednou osobou 77 210 Kč/os. (3 028 €)
Cena zahrnuje
  Plavba:
  • Ubytování v kajutě vybrané kategorie. Kajuty jsou vybavené samostatným sociálním zařízením, klimatizací, TV, minibarem, šatní skříní, kosmetickým stolkem, vysoušečem vlasů, trezorem a telefonem. Přístavní poplatky, portýrské služby při nalodění a vylodění, denní úklidový servis a výhody Vámi zvolené třídy ubytování.
  Strava na palubě:
  • Plná penze - snídaně, obědy a večeře v servírované či bufetové restauraci.
  • Nápoje pouze v bufetové restauraci: voda, káva, čaj u snídaně a u svačiny v odpoledních hodinách, u oběda a večeře voda.
  Zábava na palubě:
  • Volné využití veřejných prostor - bazénu, vířivek, fitness centra a jiných sportovně-rekreačních zařízení, bezplatné zapůjčení plážových osušek, účast na všech akcích pořádaných na palubě – animační programy pro děti i dospělé, dětský klub (pro všechny věkové kategorie), večerní představení v divadle, živá hudba, lekce tance apod.
  Pojištění proti úpadku
  • Pojištění CK proti úpadku u pojišťovny Generali.
Cena nezahrnuje
  • Dopravu do/z přístavu vyplutí, případné transfery. V případě zájmu a vhodného spojení zajistíme.
  • Služby českého průvodce či delegáta
  • Nápoje, které nejsou zahrnuté v ceně. Možnost doobjednání nápojových balíčků. Orientační nápojový lístek.
  • Nadstandardní služby - prádelna, fotograf, internet, salón krásy, lékařské služby na lodi apod. Možnost doobjednání fotografických, internetových i lázeňských balíčků.
  • Fakultativní výlety v navštívených přístavech. Lodní společnost má širokou nabídku výletů v každém přístavu, na vyžádání zašleme přehled. Výlety bývají v těchto jazycích: angličtina, španělština, italština, francouzština, němčina. Na plavbách s českým delegátem se konají výlety v češtině.
  • Stravu mimo loď.
  • Spropitné pro obsluhu na lodi: pro osoby od 15 let: 11€/osoba/noc, od 4 do 14,99 let včetně: 5,5€/osoba/noc.
  • Cestovní pojištění a pojištění storna. Na vyžádání zajistíme.
  • Vízum (pokud je vyžadováno).
Upozornění
  • Ceny jsou pohyblivé a uvedená cena je pouze orientační. Aktuální cena bude určena v okamžiku nezávazné rezervace.
  • Pro účast na plavbě je nutné mít cestovní pas platný ještě minimálně 6 měsíců po ukončení plavby. Pro plavby navštěvující USA musí být pas biometrický. Občané EU, kteří se zúčastní plaveb s destinacemi výhradně v Schengenském prostoru, mohou cestovat i s občanským průkazem.
  • Pokud máte jakákoli zdravotní omezení, cestujete s kojenci nebo jste těhotná, ZDE si prosíme ověřte, že je pro Vás plavba vhodná a můžete ji absolvovat.
  • Pokud cestujete s nezletilými dětmi, máte odlišná příjmení nebo necestují oba rodiče/zákonní zástupci, prosíme ověřte si u nás podmínky účasti.
  • Nalodění (check-in) první den plavby se uzavírá několik hodin před plánovaným odplutím, nejpozději však 120 minut. Čas check-in bude upřesněn s palubními lístky. Doporučujeme se do přístavu dostavit s dostatečným předstihem, v případě vlastní letecké dopravy o den dříve. 
  • Cestující je sám zodpovědný za dodržení vstupních podmínek do všech navštívených zemí. Podmínky se mohou kdykoli změnit.
  • Kajuty s oknem na 6., 7. a 9. palubě mají omezený výhled.

Třídy plavby
Třída: My Cruise

Ve třídě My Cruise, která je dostupná v kajutách vnitřních, s oknem i s balkonem, budete mít tyto výhody navíc:

  • Možnost výběru umístění kajuty v okamžiku rezervace (podle dostupnosti).
  • Volba doby večeře (výběr ze dvou časů), podle dostupnosti.
  • Body do CostaClubu – možnost získat až 350 bodů za každý den plavby.
  • My Cruise Premium: kajuty s lepším umístěním.
Třída: All Inclusive

Ve třídě All Inclusive, která je dostupná v kajutách vnitřních, s oknem i s balkonem, budete mít tyto výhody navíc:

  • Možnost výběru umístění kajuty v okamžiku rezervace (podle dostupnosti). 
  • Možnost výběru mezi prvním a druhým časem večeře.
  • Nápojový balíček „MyDrinks“: Neomezená konzumace vybraných rozlévaných vín (šumivá, bílá, červená, růžová), čepovaných piv, kávy, vody a nealkoholických nápojů a širokého výběru míchaných nápojů, aperitivů a lihovin. Pro osoby mladší 18 let možnost výběru z různých druhů limonád, džusů a výborné horké čokolády.
  • Sleva až 10% na další plavbu pro členy Costa Clubu. Platí pro plavby s uskutečněním do 1 roku a na kategorie kajuty balkon či apartmá.
  • Body do CostaClubu – možnost získat až 350 bodů za každý den plavby.

V případě zájmu, Vám rádi zašleme ceny této třídy. 

Třída: Deluxe

Ve třídě Deluxe, která je dostupná v apartmánech, budete mít tyto výhody navíc:

  • Ubytování v prostorném apartmá s exkluzivním vybavením a příslušenstvím, včetně županu, pantoflí a s výběrem polštářů.
  • Možnost výběru umístění apartmá v okamžiku rezervace (podle dostupnosti).
  • Exkluzivní služby komorníka 24 hodin denně.
  • Přednostní nalodění a vylodění (pouze na začátku a konci plavby).
  • Lahev šumivého vína na přivítanou. 
  • Lázeňský balíček, zahrnující jeden vstup do termálních zón.
  • Soukromá restaurace určená výhradně pro cestující ve třídě Deluxe - pouze na některých lodích.
  • Nápojový balíček „My Drinks Plus“: Neomezená konzumace všech rozlévaných nápojů do ceny 9€ včetně nejlepších značek alkoholu a šampaňského. Pro osoby mladší 18 let možnost výběru z různých druhů limonád, smoothies, džusů a výborné horké čokolády.
  • Speciální slevy na exkurze – čím více exkurzí rezervujete, tím větší slevu získáte (při rezervaci alespoň jedné exkurze před odjezdem).