Itálie, Řecko, Chorvatsko z Benátek na lodi MSC Sinfonia
Termín: Oblast: Trasa:
Společnost: Loď:
od 14 250 Kč/os. (559 €)

Itinerář

DEN DATUM Přístav / Program PŘIPLUTÍ VYPLUTÍ
1. 23.04.2023, Ne 1. Monfalcone/Marghera/Ravenna (Benátky), Itálie (nalodění) --:-- 16:00
2. 24.04.2023, Po 2. Brindisi, Itálie 16:00 22:00
3. 25.04.2023, Út 3. Relaxační den na moři --:-- --:--
4. 26.04.2023, St 4. Mykonos, Řecko 09:00 20:00
5. 27.04.2023, Čt 5. Pireus (Athény), Řecko 07:00 18:00
6. 28.04.2023, 6. Relaxační den na moři --:-- --:--
7. 29.04.2023, So 7. Split, Chorvatsko 07:00 16:00
8. 30.04.2023, Ne 8. Monfalcone/Marghera/Ravenna (Benátky), Itálie (vylodění) 08:00 --:--
  • 1.' '.den
    program den po dni
    1. den
    Monfalcone/Marghera/Ravenna (Benátky), Itálie (nalodění) / Město na laguně, stovky mostů, kanály, honosné paláce i kostely a gondoly. To všechno jsou Benátky, unikátní město v severovýchodní části Itálie. Vydejte se na procházku historickým centrem a obdivujte Náměstí sv. Marka s nádherným Dóžecím palácem, Kampanilou a bazilikou sv. Marka, slavný most Ponte di Rialto, který se klene přes hlavní Canal Grande nebo gotický kostel Santa Maria dei Frari. Benátské skvosty můžete obdivovat i z vodní hladiny během projížďky vaporettem po Canalu Grande.
  • 2.' '.den
    program den po dni
    2. den
    Brindisi, Itálie / Brindisi je starověkou obchodní křižovatkou a důležitým přístavem, který se vyznamenal během punských válek i křižáckých výprav do Svaté země. Mohutný sloup na nábřeží označuje, kde končila slavná silnice Via Appia vedoucí z Říma. Ta jasně potvrzovala důležitost přístavu. V ulicích města najdete několik archeologických lokalit s antickými vykopávkami, Dóm z 12. stol. nebo mohutné středověké pevnosti. Nedaleko Brindisi se také nachází městečko Arbellobelo, které je díky svým jedinečným domům s kuželovitou střechou zvaným „trulli“ zapsáno na seznam světového dědictví UNESCO.
  • 4.' '.den
    program den po dni
    4. den
    Mykonos, Řecko / Tento hornatý, kamenitý ostrov v Egejském moři je rájem všech cestovatelů i vyhledávaným letoviskem celebrit z celého světa. Jeho členité pobřeží nabízí řadu malebných zátok s krásnými plážemi a azurovým mořem, stejně jako kvalitní hotely a restaurace. Ostrov je vyhlášeným centrem nočního života a jeho hlavní město Mykonos je se svou modro-bílou architekturou, starými větrnými mlýny i úzkými uličkami perlou Kykladských ostrovů. V jeho těsné blízkosti leží kdysi posvátný ostrov Délos, centrum kultu boha Apollóna, jehož archeologický areál je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO.
  • 5.' '.den
    program den po dni
    5. den
    Pireus (Athény), Řecko / Největší řecký přístav Pireus je vstupní branou do Athén, řecké metropole a města s velkým kulturním i historickým dědictvím. Athény jsou kolébkou evropské civilizace i demokracie a domovem velkého množství světoznámých památek. Vždyť kdo by neznal Akropoli, dominantu a symbol města, s chrámem Parthenón, Dionýsovo divadlo nebo řeckou Agoru s nejlépe dochovaným řeckým chrámem Hefaiston. Při procházce Athénami na vás historie dýchá téměř na každém kroku a jejich neopakovatelnou atmosféru by si rozhodně nikdo neměl nechat ujít.
  • 7.' '.den
    program den po dni
    7. den
    Split, Chorvatsko / Důležitý přístav i kulturní centrum dalmatského pobřeží. To je Split, město velkého historického významu. Toto bývalé sídlo římského císaře Diokleciána dnes může nabídnout unikátně zachovalé zbytky císařského paláce, které jsou zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO, nebo katedrálu sv. Dominia ležící na místě původního císařova mauzolea. V těsném sousedství Splitu leží ostrovní město Trogir, dalmatský klenot a další součást kulturního dědictví UNESCO, který se svými křivolakými uličkami a benátskými paláci patří k nejzachovalejším středověkým městům na pobřeží Jadranu.
  • 8.' '.den
    program den po dni
    8. den
    Monfalcone/Marghera/Ravenna (Benátky), Itálie (vylodění) / Město na laguně, stovky mostů, kanály, honosné paláce i kostely a gondoly. To všechno jsou Benátky, unikátní město v severovýchodní části Itálie. Vydejte se na procházku historickým centrem a obdivujte Náměstí sv. Marka s nádherným Dóžecím palácem, Kampanilou a bazilikou sv. Marka, slavný most Ponte di Rialto, který se klene přes hlavní Canal Grande nebo gotický kostel Santa Maria dei Frari. Benátské skvosty můžete obdivovat i z vodní hladiny během projížďky vaporettem po Canalu Grande.