Itálie, Řecko z Monfalcone na lodi MSC Opera
Termín: Trasa:
Společnost: Loď:
od 14 250 Kč/os. (559 €)

Itinerář

DEN DATUM Přístav / Program PŘIPLUTÍ VYPLUTÍ
1. 10.09.2023, Ne 1. Monfalcone (Benátky), Itálie (nalodění) --:-- 19:00
2. 11.09.2023, Po 2. Relaxační den na moři --:-- --:--
3. 12.09.2023, Út 3. Argostoli (Kefalonia), Řecko 07:00 16:00
4. 13.09.2023, St 4. Heraklion, Řecko 11:00 20:00
5. 14.09.2023, Čt 5. Rhodos, Řecko 07:00 16:00
6. 15.09.2023, 6. Relaxační den na moři --:-- --:--
7. 16.09.2023, So 7. Bari, Itálie 07:00 14:00
8. 17.09.2023, Ne 8. Monfalcone (Benátky), Itálie (vylodění) 09:00 --:--
  • 1.' '.den
    program den po dni
    1. den
    Monfalcone (Benátky), Itálie (nalodění) / Monfalcone je branou do Benátek, které jsou vzdálené přibližně hodinu a půl autobusem. Benátky jsou unikátním městem v severovýchodní části Itálie. Stovky mostů, kanály, honosné paláce i kostely a gondoly - to vše jsou Benátky! Vydejte se na procházku historickým centrem a obdivujte Náměstí sv. Marka s nádherným Dóžecím palácem, Kampanilou a bazilikou sv. Marka, slavný most Ponte di Riatlo, který se klene přes hlavní Canal Grande nebo gotický kostel Santa Maria dei Frari. Benátské skvosty můžete obdivovat i z vodní hladiny během projížďky vaporettem po Canalu Grande.
  • 3.' '.den
    program den po dni
    3. den
    Argostoli (Kefalonia), Řecko / Roku 1953 byl zemětřesením poničen řecký ostrov Kefalonia a spolu s ním i jeho hlavní město. Dnes je Argostoli jedním z nejrušnějších řeckých přístavů a branou ke středověkým hradům, zajímavým jeskyním i překrásným plážím. Projděte se po hlavní nákupní ulici Lithostroto a z největšího kamenného mostu Evropy pozorujte karety obecné. Užijte si výhledy od romantického majáku i z ruin majestátního hradu z 12. století. Projeďte se na lodi po podzemním jezeře a nechte se uchvátit nádhernou krápníkovou výzdobou jeskyně Drongarati. Relaxujte na jedné z nejkrásnějších pláží na světě a nakonec ochutnejte specialitu ostrova, masový koláč kreatopia.
  • 4.' '.den
    program den po dni
    4. den
    Heraklion, Řecko / Hlavní město Kréty Hérakleion s mohutnou pevností a zachovalým opevněním bylo už od starověku vstupní branou ostrova. Nedaleký Knóssos, centrum vyspělé minojské kultury, ho využíval jako přístav. Arabové zde vytvořili největší obchod s otroky ve Středomoří a za důležitý ho považovali také Benátčané, kteří tu vybudovali pevnost. Dnes je Hérakleion skvělým výchozím bodem pro objevování okolních pláží i historických památek, kterým bezesporu vévodí Knóssos se zbytky legendárního labyrintu.
  • 5.' '.den
    program den po dni
    5. den
    Rhodos, Řecko / Rhodos, ostrov boha slunce Hélia, patří díky své kráse a poutavé historii k hlavním turistickým cílům východního Středomoří. Vedle malebných pláží se může pochlubit takovými skvosty, jako je hlavní město Rhodos patřící mezi nejzachovalejší středověká města Evropy. Nezaměnitelný ráz, který městu vysloužil i zápis na seznam UNESCO, mu vtiskli maltézští rytíři, kteří zde zanechali palác Velmistrů s mohutným opevněním, kostely i nemocnice. Oblíbenou zastávkou je i starověký přístav Lindos s akropolí a chrámem bohyně Athény či „údolí Motýlů“, které bývá během léta domovem tisíců motýlů druhu přástevník kostivalový.
  • 7.' '.den
    program den po dni
    7. den
    Bari, Itálie / Bari je významný přístav, průmyslové centrum a zároveň i jedno z nejdůležitějších poutních míst v Itálii. Relikvie sv. Mikuláše sem lákají poutníky i turisty z celého světa. V blízkosti Bari se také nacházejí tři výjimečné lokality ze seznamu světového dědictví UNESCO. Je to Alberobello, které se svou jedinečnou architekturou domků zvaných „trulli“ nemá ve světě obdoby, nebo skalní město Sassi in Matera známé pro své pravěké osídlení. Posledním unikátem je záhadný osmiboký hrad Castel del Monte z 12. stol., jehož funkce nebyla stále ještě objasněna.
  • 8.' '.den
    program den po dni
    8. den
    Monfalcone (Benátky), Itálie (vylodění) / Monfalcone je branou do Benátek, které jsou vzdálené přibližně hodinu a půl autobusem. Benátky jsou unikátním městem v severovýchodní části Itálie. Stovky mostů, kanály, honosné paláce i kostely a gondoly - to vše jsou Benátky! Vydejte se na procházku historickým centrem a obdivujte Náměstí sv. Marka s nádherným Dóžecím palácem, Kampanilou a bazilikou sv. Marka, slavný most Ponte di Riatlo, který se klene přes hlavní Canal Grande nebo gotický kostel Santa Maria dei Frari. Benátské skvosty můžete obdivovat i z vodní hladiny během projížďky vaporettem po Canalu Grande.