USA, Mexiko, Kajmanské ostrovy z Ford Lauderdale na lodi Celebrity Apex
Termín: Trasa:
od 38 350 Kč/os. (1 504 €)

Itinerář

DEN DATUM Přístav / Program PŘIPLUTÍ VYPLUTÍ
1. 13.02.2021, So 1. Fort Lauderdale, USA (nalodění) --:-- 15:30
2. 14.02.2021, Ne 2. Key West (Florida), USA 07:00 17:00
3. 15.02.2021, Po 3. Relaxační den na moři --:-- --:--
4. 16.02.2021, Út 4. Costa Maya, Mexiko 08:00 17:00
5. 17.02.2021, St 5. Cozumel, Mexiko 07:00 16:00
6. 18.02.2021, Čt 6. George Town (Kajmanské ostrovy), Zámořské území Velké Británie 1 10:00 18:00
7. 19.02.2021, 7. Relaxační den na moři --:-- --:--
8. 20.02.2021, So 8. Fort Lauderdale, USA (vylodění) 07:00 --:--
1) Tender
  • 1.' '.den
    program den po dni
    1. den
    Fort Lauderdale, USA (nalodění) / Desítky ostrovů propojených kanály, vily, jachty i písečné karibské pláže – to je Fort Lauderdale přezdívaný „americké Benátky“. Významný přístav a univerzitní centrum láká velké množství turistů díky své uvolněné atmosféře a pestré škále kulturních, přírodních i historických zajímavostí. Z města se snadno dostanete i do národního parku Everglades proslaveného unikátními močály, které jsou plné aligátorů. Za návštěvu stojí také slunečné Miami, moderní floridské multikulturní letovisko.
  • 2.' '.den
    program den po dni
    2. den
    Key West (Florida), USA / Jen 150 kilometrů severně od Kuby se na pomezí Mexického zálivu a Atlantského oceánu rozkládá souostroví Florida Keys, zakončené ostrovním městem Key West. Nejjižnější bod pevninských Spojených států nabízí pěknou architekturu, skvělá muzea a překrásný korálový útes pod mořskou hladinou. Navštivte Malloryho náměstí a obdivujte pestré historické domy Starého města. Projděte se rušnou ulicí Duval lemovanou restauracemi a bary i nádherným parkem pevnosti Zacharyho Taylora z doby americké občanské války. Prohlédněte si dům slavného Ernesta Hemingwaye a pak už nasedněte na člun a vyrazte na ostrovy Národního parku Dry Tortugas s hezkými plážemi a nespočtem příležitostí ke šnorchlování a potápění.
  • 4.' '.den
    program den po dni
    4. den
    Costa Maya, Mexiko / Jen co by kamenem dohodil od hranic s Belize, se na pobřeží Karibského moře v mexickém státě Quintana Roo rozkládá Costa Maya. Nevelký turistický rezort nabízí výborné podmínky k relaxaci na pláži i seznámení se zajímavou historií oblasti. Užijte si nádherné písečné pláže rybářské vesnice Mahahual i projížďku na kajaku po překrásném jezeře Bacalar. Navštivte méně známé Mayské ruiny Chacchoben a Kuhunlich a obdivujte pyramidy a chrámy z doby od 3. do 8. století. Ponořte se pod hladinu a kochejte se krásou korálového útesu Chinchorro a nakonec si v Dolphin Discovery zaplavte s delfíny.
  • 5.' '.den
    program den po dni
    5. den
    Cozumel, Mexiko / Největší mexický ostrov Cozumel rozkládající se nedaleko východního pobřeží poloostrova Yucatán proslul díky svým nádherným azurovým plážím. Zároveň je ideální pozicí pro objevování mayských památek. V dostupné vzdálenosti se nachází pozůstatky starověkého města Tulum, které je třetí nejnavštěvovanější památkou v zemi, a také areál San Gervasio, kde se v minulosti uctíval kult mayské bohyně plodnosti. Ostrov nabízí i další atrakce v podobě tradiční čokoládovny, palírny tequily či historických vesnic, které přibližují život původních mexických obyvatel.
  • 6.' '.den
    program den po dni
    6. den
    George Town (Kajmanské ostrovy), Zámořské území Velké Británie / Grand Cayman je největším z Kajmanských ostrovů. Proslavil se jako daňový ráj i jako vynikající potápěčská a prázdninová destinace, především díky vyhlášené pláži 7 miles beach nabízející kvalitní zázemí a téměř 9 km dlouhý pás bílého písku svažujícího se do mělkých vod zálivu West Bay. Hlavním městem Kajmanských ostrovů je George Town, významné obchodní centrum, jehož ulice plné bezcelních obchodů jsou ideálním místem pro nakupování. Přístav je i oblíbenou zastávkou výletních lodí.
  • 8.' '.den
    program den po dni
    8. den
    Fort Lauderdale, USA (vylodění) / Desítky ostrovů propojených kanály, vily, jachty i písečné karibské pláže – to je Fort Lauderdale přezdívaný „americké Benátky“. Významný přístav a univerzitní centrum láká velké množství turistů díky své uvolněné atmosféře a pestré škále kulturních, přírodních i historických zajímavostí. Z města se snadno dostanete i do národního parku Everglades proslaveného unikátními močály, které jsou plné aligátorů. Za návštěvu stojí také slunečné Miami, moderní floridské multikulturní letovisko.