Itálie, Španělsko, Francie z Civitavecchia na lodi MSC Divina
Termín: Trasa:
Společnost: Loď:
od 18 330 Kč/os. (719 €)

Itinerář

DEN DATUM Přístav / Program PŘIPLUTÍ VYPLUTÍ
1. 22.09.2019, Ne 1. Civitavecchia, Itálie (nalodění) --:-- 19:00
2. 23.09.2019, Po 2. Palermo, Itálie 10:00 18:00
3. 24.09.2019, Út 3. Cagliari, Itálie 09:00 17:00
4. 25.09.2019, St 4. Palma de Mallorca, Španělsko 13:30 23:59
5. 26.09.2019, Čt 5. Valencie, Španělsko 08:00 16:00
6. 27.09.2019, 6. Marseille, Francie 12:00 20:00
7. 28.09.2019, So 7. Janov, Itálie 08:00 18:00
8. 29.09.2019, Ne 8. Civitavecchia, Itálie (vylodění) 07:00 --:--
  • 1.' '.den
    program den po dni
    1. den
    Civitavecchia, Itálie (nalodění) / Každý ví, že všechny cesty vedou do Říma. Vydejte se do něj z Civitavecchie, přístavu na pobřeží Tyrhénské moře, jehož základy vedou až do starověku. Řím je jedním z nejstarších evropských měst, je plný architektonických pokladů ze všech historických etap. Koloseum, Forum Romanum, Vatikán – sídlo Svatého stolce, Fontana di Trevi, Španělské schody, to všechno jsou pojmy, které lákají miliony turistů ročně na prohlídku tohoto „věčného města“. Vedle Říma si také můžete prohlédnout Tarqinii, jedno z nejzachovalejších pohřebišť Etrusků, tajemného starověkého národa.
  • 2.' '.den
    program den po dni
    2. den
    Palermo, Itálie / Palermo je rušné, ukřičené, ale hlavně podmanivé a na svých cestách by ho rozhodně nikdo neměl vynechat. I přes současný úpadek a špatnou pověst bylo jedním z nejkrásnějších měst středověké Evropy, hlavním městem Normanského království i důležitým centrem arabského emirátu. Během dlouhé historie tu každý z pestré směsice národů zanechal nesmazatelnou stopu. Ty vytvořily celou řadu zajímavých památek. Pod omšelou omítkou tak objevíte jedinečný soubor arabsko-normanských staveb s dochovanými mozaikami, barokní kostely i místní nezaměnitelnou kulturu.
  • 3.' '.den
    program den po dni
    3. den
    Cagliari, Itálie / Brána Sardinie. Tak se jinak nazývá Cagliari, hlavní město, a zároveň kulturní i ekonomické centrum ostrova. Dlouhá historie a řada národů zde zanechala bohaté kulturní dědictví. Projděte se křivolakými uličkami čtvrti Marina až k hradbám mohutné pevnosti Castello s krásnou katedrálou Panny Marie a sv. Cecílie a Královským palácem. Během procházky se vám ze zachovalých věží a bastionů naskytne krásný pohled na ostrov. Dějiny města vám přiblíží expozice archeologického muzea či návštěva antického amfiteátru. Odpočinout si můžete i na některé z vyhlášených bílých pláží, které se nacházejí nedaleko Cagliari.
  • 4.' '.den
    program den po dni
    4. den
    Palma de Mallorca, Španělsko / „Královna Baleár“ nebo také ostrov slunce a umění, to všechno je Mallorca, největší z Baleárských ostrovů ležících ve Středozemním moři. Najdete zde nejenom krásné pláže, ale i spoustu zajímavých míst. Hlavní město Palma de Mallorca je symbolickou bránou ostrova a nabízí celou řadu památek i příležitostí k nákupům. Dominantou je obrovská katedrála La Seu, na jejíž výzdobě se podílel i slavný architekt Antonio Gaudí, společně s královským palácem Almudaina v maurském stylu. Projděte se uličkami historického centra plných obchodů a restaurací a objevte jedinečnou atmosféru tohoto přátelského města.
  • 5.' '.den
    program den po dni
    5. den
    Valencie, Španělsko / Objevte město starosvětského šarmu a moderního architektonického génia – Valencie je brána Španělska do Středomoří. V rušném centru i mezi barokními chrámy, odkazujícími na bohaté kulturní dědictví, narazíte na místní obyvatele – vždy milé a přátelské. Zastavte se s námi u futuristického Města vědy a umění, které vám představí architekturu 21. století. Procházka úzkými uličkami centra vás naopak zavede do minulosti města. Uvidíte původní hedvábnou burzu Llotja de la Seda, která je zapsána na seznamu světového dědictví UNESCO, nebo katedrálu Panny Marie, v níž je údajně uchován Svatý grál. Zajímavá bude jistě i zastávka na jedné z největších evropských tržnic – Mercat Central.
  • 6.' '.den
    program den po dni
    6. den
    Marseille, Francie / Vypravte se s námi do jednoho z největších přístavů celého Středomoří. Atmosféra Marseille je zcela nezaměnitelná, v jejích ulicích se prolíná historie se současností, zbytky antických staveb s moderním designem. Srdcem Marseille je zcela určitě Starý přístav, chráněný dvěma mohutnými pevnostmi, který lemuje promenáda s řadou obchodů a kvalitních restaurací. Vyjeďte nad město k bazilice Notre Dame de la Garde, odkud se vám naskytne nádherný výhled na Azurové pobřeží, nebo navštivte tajemný ostrov If, kde byl vězněn hrdina slavného románu Hrabě Monte Christo.
  • 7.' '.den
    program den po dni
    7. den
    Janov, Itálie / Bývalá mocná námořní republika a dnes jeden z nejvýznamnějších přístavů Středomoří. To je Janov, hlavní město italského regionu Ligurie. S celou řadou významných památek je vyhledávaným turistickým cílem i počátečním přístavem mnoha výletních plaveb. Turisté přijíždějí obdivovat místní románské kostelíky a krásnou katedrálu sv. Vavřince, ulici Via Garibaldi, která je zapsána na seznamu světového dědictví UNESCO, ale hlavně dům nejznámějšího janovského rodáka – Kryštofa Kolumba, objevitele Ameriky.
  • 8.' '.den
    program den po dni
    8. den
    Civitavecchia, Itálie (vylodění) / Každý ví, že všechny cesty vedou do Říma. Vydejte se do něj z Civitavecchie, přístavu na pobřeží Tyrhénské moře, jehož základy vedou až do starověku. Řím je jedním z nejstarších evropských měst, je plný architektonických pokladů ze všech historických etap. Koloseum, Forum Romanum, Vatikán – sídlo Svatého stolce, Fontana di Trevi, Španělské schody, to všechno jsou pojmy, které lákají miliony turistů ročně na prohlídku tohoto „věčného města“. Vedle Říma si také můžete prohlédnout Tarqinii, jedno z nejzachovalejších pohřebišť Etrusků, tajemného starověkého národa.

Ceny pro termín 22.09.2019 - 29.09.2019, 7 nocí

Varianty plavby:
Fantastica
Kajuta vnitřní  
cena za 1. a 2. osobu 18 330 Kč/os. (719 €)
cena za 3. a 4. osobu do věku 1 roku 3 570 Kč/os. (140 €)
cena za 3. a 4. osobu od 2 do 11 let 7 110 Kč/os. (279 €)
cena za 3. a 4. osobu od 12 do 17 let 9 660 Kč/os. (379 €)
cena za 3. dospělou osobu 10 680 Kč/os. (419 €)
cena za 4. dospělou osobu 10 680 Kč/os. (419 €)
cena při obsazení jednou osobou 30 140 Kč/os. (1 182 €)