Španělsko, Itálie z Barcelony na lodi Costa Fascinosa
Termín: Trasa:
od 17 310 Kč/os. (679 €)

Itinerář

DEN DATUM Přístav / Program PŘIPLUTÍ VYPLUTÍ
1. 21.09.2019, So 1. Barcelona, Španělsko (nalodění) --:-- 14:00
2. 22.09.2019, Ne 2. Savona, Itálie 08:30 17:30
3. 23.09.2019, Po 3. Neapol, Itálie 13:30 20:00
4. 24.09.2019, Út 4. Palermo, Itálie 09:00 18:30
5. 25.09.2019, St 5. Relaxační den na moři --:-- --:--
6. 26.09.2019, Čt 6. Ibiza, Španělsko 08:00 --:--
7. 27.09.2019, 7. Ibiza, Španělsko --:-- 04:00
8. 28.09.2019, So 8. Palma de Mallorca, Španělsko 09:00 19:00
9. 29.09.2019, Ne 9. Barcelona, Španělsko (vylodění) 08:00 --:--
  • 1.' '.den
    program den po dni
    1. den
    Barcelona, Španělsko (nalodění) / Když se řekne Barcelona, každý si okamžitě vybaví slavný fotbalový klub, Letní olympijské hry a stavby geniálního architekta Antonia Gaudího. Barcelona je ovšem mnohem více, je to pulzující katalánská metropole, oblíbené letovisko i dynamicky se rozvíjející centrum plné architektonických skvostů a zajímavých historických památek. Její svěží a vstřícná atmosféra z ní dělá jedno z nejkrásnějších a nejoblíbenějších evropských měst a milovníci architektury, historie i dobrého jídla zde zcela jistě zažijí celou řadu nezapomenutelných zážitků.
  • 2.' '.den
    program den po dni
    2. den
    Savona, Itálie / Asi 40 kilometrů od Janova v severoitalské provincii Liguerie leží přístav se zajímavou historií. Spadal pod nadvládu Říma, v polovině 16. století se ho zmocnil jeho silnější soused a na začátku 19. století byl přičleněn k Sicilskému království. Prohlédněte si symbol města, věž Torre Leon Pancaldo, i pevnost Priamar, kterou tady v roce 1542 vybudovali Janované. Obdivujte překrásnou katedrálu Duomo Santa Maria Assunta s kaplí a mauzoleem, postavenými papežem Sixtem IV. V obrazárně Civica Pinacoteca pronikněte do italského umění a nenechte si ujít ani návštěvu unikátního interaktivního muzea na téma počítačů s jablkem ve znaku.
  • 3.' '.den
    program den po dni
    3. den
    Neapol, Itálie / „Krásná je Neapol, krásná když svítá“…všichni určitě dobře znají tuto slavnou píseň, která opěvuje krásy Neapolského zálivu. A určitě ne bezdůvodně – Neapol rozhodně patří mezi nejkrásnější italská města s obrovskou škálou historických památek, jejichž základy jsou staré až 3000 let. Procházka neapolskými uličkami vám představí „pravou Itálii“. Navštívíte Dóm i další kostely plné uměleckých pokladů, náměstí Plebiscitu s Královským palácem a operou Teatro di San Carlo či obchodní galerii Umberta I. Velkým zážitkem bude bezesporu procházka přístavem Santa Lucia s mohutnou pevností Castell del´Ovo a výhledem na sopku Vesuv. Samotný masiv Vesuvu je dalším lákadlem Neapolského zálivu, výstup na jeho 1279 metrů vysoký kráter patří mezi nejoblíbenější aktivity. Na jeho úpatí se pak nachází světově proslulá archeologická lokalita – Pompeje, která vás zavede do ulic antického města, které bylo v r. 79 n. l. při obrovském výbuchu dokonale zakonzervováno.
  • 4.' '.den
    program den po dni
    4. den
    Palermo, Itálie / Palermo je rušné, ukřičené, ale hlavně podmanivé a na svých cestách by ho rozhodně nikdo neměl vynechat. I přes současný úpadek a špatnou pověst bylo jedním z nejkrásnějších měst středověké Evropy, hlavním městem Normanského království i důležitým centrem arabského emirátu. Během dlouhé historie tu každý z pestré směsice národů zanechal nesmazatelnou stopu. Ty vytvořily celou řadu zajímavých památek. Pod omšelou omítkou tak objevíte jedinečný soubor arabsko-normanských staveb s dochovanými mozaikami, barokní kostely i místní nezaměnitelnou kulturu.
  • 6.' '.den
    program den po dni
    6. den
    Ibiza, Španělsko / „Bílý ostrov lásky“, to je přezdívka Ibizy, nejkrásnějšího z Baleárských ostrovů. Starověký posvátný ostrov s množstvím archeologických lokalit, ale i malebných přírodních zákoutí a pláží s bílým pískem, je vyhlášenou prázdninovou lokalitou. Ta byla zapsána na seznam jak přírodního, tak i kulturního dědictví UNESCO. Hlavní město Ibiza city s mohutnou pevností, zachovalými hradbami a křivolakými uličkami se stalo inspirací mnoha umělců a jeho kouzlo láka návštěvníky z celého světa. Nezapomeňte si také přibalit taneční boty! Ibiza je světově proslulá svým nočním životem, kluby, tancem i stylem hudby zachycujícím euforickou atmosféru ostrova.
  • 7.' '.den
    program den po dni
    7. den
    Ibiza, Španělsko / „Bílý ostrov lásky“, to je přezdívka Ibizy, nejkrásnějšího z Baleárských ostrovů. Starověký posvátný ostrov s množstvím archeologických lokalit, ale i malebných přírodních zákoutí a pláží s bílým pískem, je vyhlášenou prázdninovou lokalitou. Ta byla zapsána na seznam jak přírodního, tak i kulturního dědictví UNESCO. Hlavní město Ibiza city s mohutnou pevností, zachovalými hradbami a křivolakými uličkami se stalo inspirací mnoha umělců a jeho kouzlo láka návštěvníky z celého světa. Nezapomeňte si také přibalit taneční boty! Ibiza je světově proslulá svým nočním životem, kluby, tancem i stylem hudby zachycujícím euforickou atmosféru ostrova.
  • 8.' '.den
    program den po dni
    8. den
    Palma de Mallorca, Španělsko / „Královna Baleár“ nebo také ostrov slunce a umění, to všechno je Mallorca, největší z Baleárských ostrovů ležících ve Středozemním moři. Najdete zde nejenom krásné pláže, ale i spoustu zajímavých míst. Hlavní město Palma de Mallorca je symbolickou bránou ostrova a nabízí celou řadu památek i příležitostí k nákupům. Dominantou je obrovská katedrála La Seu, na jejíž výzdobě se podílel i slavný architekt Antonio Gaudí, společně s královským palácem Almudaina v maurském stylu. Projděte se uličkami historického centra plných obchodů a restaurací a objevte jedinečnou atmosféru tohoto přátelského města.
  • 9.' '.den
    program den po dni
    9. den
    Barcelona, Španělsko (vylodění) / Když se řekne Barcelona, každý si okamžitě vybaví slavný fotbalový klub, Letní olympijské hry a stavby geniálního architekta Antonia Gaudího. Barcelona je ovšem mnohem více, je to pulzující katalánská metropole, oblíbené letovisko i dynamicky se rozvíjející centrum plné architektonických skvostů a zajímavých historických památek. Její svěží a vstřícná atmosféra z ní dělá jedno z nejkrásnějších a nejoblíbenějších evropských měst a milovníci architektury, historie i dobrého jídla zde zcela jistě zažijí celou řadu nezapomenutelných zážitků.

Ceny pro termín 21.09.2019 - 28.09.2019, 7 nocí

Varianty plavby:
My Cruise
Kajuta vnitřní  
cena za 1. a 2. osobu 17 310 Kč/os. (679 €)
cena při obsazení jednou osobou 21 370 Kč/os. (838 €)
Kajuta s oknem  
cena za 1. a 2. osobu 20 630 Kč/os. (809 €)
cena při obsazení jednou osobou 25 680 Kč/os. (1 007 €)
Kajuta s balkonem  
cena za 1. a 2. osobu 24 710 Kč/os. (969 €)
cena při obsazení jednou osobou 30 980 Kč/os. (1 215 €)
Cena zahrnuje
  Plavba:
  • Ubytování v kajutě vybrané kategorie. Kajuty jsou vybavené samostatným sociálním zařízením, klimatizací, TV, minibarem, šatní skříní, kosmetickým stolkem, vysoušečem vlasů, trezorem a telefonem. Přístavní poplatky, portýrské služby při nalodění a vylodění, denní úklidový servis a výhody Vámi zvolené třídy ubytování.
  Strava na palubě:
  • Plná penze - snídaně, obědy a večeře v servírované či bufetové restauraci.
  • Nápoje pouze v bufetové restauraci: voda, káva, čaj u snídaně a u svačiny v odpoledních hodinách, u oběda a večeře voda.
  Zábava na palubě:
  • Volné využití veřejných prostor - bazénu, vířivek, fitness centra a jiných sportovně-rekreačních zařízení, bezplatné zapůjčení plážových osušek, účast na všech akcích pořádaných na palubě – animační programy pro děti i dospělé, dětský klub (pro všechny věkové kategorie), večerní představení v divadle, živá hudba, lekce tance apod.
  Pojištění proti úpadku
  • Pojištění CK proti úpadku u pojišťovny Generali.
Cena nezahrnuje
  • Dopravu do/z přístavu vyplutí, případné transfery. V případě zájmu a vhodného spojení zajistíme.
  • Služby českého průvodce či delegáta
  • Nápoje, které nejsou zahrnuté v ceně. Možnost doobjednání nápojových balíčků. Orientační nápojový lístek.
  • Nadstandardní služby - prádelna, fotograf, internet, salón krásy, lékařské služby na lodi apod. Možnost doobjednání fotografických, internetových i lázeňských balíčků.
  • Fakultativní výlety v navštívených přístavech. Lodní společnost má širokou nabídku výletů v každém přístavu, na vyžádání zašleme přehled. Výlety bývají v těchto jazycích: angličtina, španělština, italština, francouzština, němčina. Na plavbách s českým delegátem se konají výlety v češtině.
  • Stravu mimo loď.
  • Spropitné pro obsluhu na lodi: pro osoby od 15 let: 11€/osoba/noc, od 4 do 14,99 let včetně: 5,5€/osoba/noc.
  • Cestovní pojištění a pojištění storna. Na vyžádání zajistíme.
  • Vízum (pokud je vyžadováno).
Upozornění
  • Ceny jsou pohyblivé a uvedená cena je pouze orientační. Aktuální cena bude určena v okamžiku nezávazné rezervace.
  • Pro účast na plavbě je nutné mít cestovní pas platný ještě minimálně 6 měsíců po ukončení plavby. Pro plavby navštěvující USA musí být pas biometrický. Občané EU, kteří se zúčastní plaveb s destinacemi výhradně v Schengenském prostoru, mohou cestovat i s občanským průkazem.
  • Pokud máte jakákoli zdravotní omezení, cestujete s kojenci nebo jste těhotná, ZDE si prosíme ověřte, že je pro Vás plavba vhodná a můžete ji absolvovat.
  • Pokud cestujete s nezletilými dětmi, máte odlišná příjmení nebo necestují oba rodiče/zákonní zástupci, prosíme ověřte si u nás podmínky účasti.
  • Nalodění (check-in) první den plavby se uzavírá několik hodin před plánovaným odplutím, nejpozději však 120 minut. Čas check-in bude upřesněn s palubními lístky. Doporučujeme se do přístavu dostavit s dostatečným předstihem, v případě vlastní letecké dopravy o den dříve. 
  • Cestující je sám zodpovědný za dodržení vstupních podmínek do všech navštívených zemí. Podmínky se mohou kdykoli změnit.
  • Kajuty s oknem na 6., 7. a 9. palubě mají omezený výhled.

Třídy plavby
Třída: My Cruise

Ve třídě My Cruise, která je dostupná v kajutách vnitřních, s oknem i s balkonem, budete mít tyto výhody navíc:

  • Možnost výběru umístění kajuty v okamžiku rezervace (podle dostupnosti).
  • Volba doby večeře (výběr ze dvou časů), podle dostupnosti.
  • Body do CostaClubu – možnost získat až 350 bodů za každý den plavby.
  • My Cruise Premium: kajuty s lepším umístěním.
Třída: All Inclusive

Ve třídě All Inclusive, která je dostupná v kajutách vnitřních, s oknem i s balkonem, budete mít tyto výhody navíc:

  • Možnost výběru umístění kajuty v okamžiku rezervace (podle dostupnosti). 
  • Možnost výběru mezi prvním a druhým časem večeře.
  • Nápojový balíček „MyDrinks“: Neomezená konzumace vybraných rozlévaných vín (šumivá, bílá, červená, růžová), čepovaných piv, kávy, vody a nealkoholických nápojů a širokého výběru míchaných nápojů, aperitivů a lihovin. Pro osoby mladší 18 let možnost výběru z různých druhů limonád, džusů a výborné horké čokolády.
  • Sleva až 10% na další plavbu pro členy Costa Clubu. Platí pro plavby s uskutečněním do 1 roku a na kategorie kajuty balkon či apartmá.
  • Body do CostaClubu – možnost získat až 350 bodů za každý den plavby.

V případě zájmu, Vám rádi zašleme ceny této třídy. 

Třída: Deluxe

Ve třídě Deluxe, která je dostupná v apartmánech, budete mít tyto výhody navíc:

  • Ubytování v prostorném apartmá s exkluzivním vybavením a příslušenstvím, včetně županu, pantoflí a s výběrem polštářů.
  • Možnost výběru umístění apartmá v okamžiku rezervace (podle dostupnosti).
  • Exkluzivní služby komorníka 24 hodin denně.
  • Přednostní nalodění a vylodění (pouze na začátku a konci plavby).
  • Lahev šumivého vína na přivítanou. 
  • Lázeňský balíček, zahrnující jeden vstup do termálních zón.
  • Soukromá restaurace určená výhradně pro cestující ve třídě Deluxe - pouze na některých lodích.
  • Nápojový balíček „My Drinks Plus“: Neomezená konzumace všech rozlévaných nápojů do ceny 9€ včetně nejlepších značek alkoholu a šampaňského. Pro osoby mladší 18 let možnost výběru z různých druhů limonád, smoothies, džusů a výborné horké čokolády.
  • Speciální slevy na exkurze – čím více exkurzí rezervujete, tím větší slevu získáte (při rezervaci alespoň jedné exkurze před odjezdem).