Turecko, Řecko, Itálie z Istanbulu na lodi MSC Splendida
Termín: Oblast: Trasa:
od 86 160 Kč/os. (3 379 €)

Itinerář

DEN DATUM Přístav / Program PŘIPLUTÍ VYPLUTÍ
1. 21.08.2023, Po 1. Istanbul, Turecko (nalodění) --:-- 23:00
2. 22.08.2023, Út 2. Relaxační den na moři --:-- --:--
3. 23.08.2023, St 3. Korfu, Řecko 13:00 21:00
4. 24.08.2023, Čt 4. Bari, Itálie 07:00 14:00
5. 25.08.2023, 5. Terst, Itálie 09:00 19:00
6. 26.08.2023, So 6. Relaxační den na moři --:-- --:--
7. 27.08.2023, Ne 7. Katakolon (Olympie), Řecko 08:00 16:00
8. 28.08.2023, Po 8. Pireus (Athény), Řecko 08:00 18:00
9. 29.08.2023, Út 9. Kusadasi (Efez), Turecko 07:00 15:00
10. 30.08.2023, St 10. Istanbul, Turecko (vylodění) 10:00 --:--
  • 1.' '.den
    program den po dni
    1. den
    Istanbul, Turecko (nalodění) / Istanbul je bezesporu jedním z nejkrásnějších měst světa. Jako místo mimořádného historického významu je symbolem Turecka, mostem mezi Evropou a Asií a také křižovatkou, kde se potkává východ se západem. V jeho ulicích najdete zachovalé raně křesťanské památky, zdobené mešity i orientální tržnice. Návštěva nádherného chrámu Hagia Sofia a paláce Topkapi s výhledem na zátoku Zlatý roh a úžinu Bospor patří k těm největším zážitkům. Projděte se největší krytou tržnicí světa Grand Bazaar a nechte se okouzlit tímto jedinečným městem!
  • 3.' '.den
    program den po dni
    3. den
    Korfu, Řecko / Korfu, pověstný ostrov Fajáků, je jedním z nejkrásnějších ostrovů nejenom v Řecku, ale i v celém Středomoří. Bujná vegetace, pláže s křišťálově čistou vodou i historické památky dělají z Korfu lokalitu světového významu. Mezi její největší atrakce patří hlavní město Kerkyra s dvěma mohutnými pevnostmi a historickým centrem, jež bylo zapsáno na seznam světového dědictví UNESCO. Za návštěvu stojí i Achillion, klasicistní zámeček, který si nechala vybudovat rakouská císařovna Alžběta, spíše zvaná Sissi. Vše doplňují malebné scenérie, poklidné vesničky v náruči panenské přírody i zapomenuté kláštery tvořící jedinečnou tvář tohoto „smaragdového“ ostrova.
  • 4.' '.den
    program den po dni
    4. den
    Bari, Itálie / Bari je významný přístav, průmyslové centrum a zároveň i jedno z nejdůležitějších poutních míst v Itálii. Relikvie sv. Mikuláše sem lákají poutníky i turisty z celého světa. V blízkosti Bari se také nacházejí tři výjimečné lokality ze seznamu světového dědictví UNESCO. Je to Alberobello, které se svou jedinečnou architekturou domků zvaných „trulli“ nemá ve světě obdoby, nebo skalní město Sassi in Matera známé pro své pravěké osídlení. Posledním unikátem je záhadný osmiboký hrad Castel del Monte z 12. stol., jehož funkce nebyla stále ještě objasněna.
  • 5.' '.den
    program den po dni
    5. den
    Terst, Itálie / Přístav Terst ležící na pomezí Itálie a Slovinska byl od počátků své existence křižovatkou, kde se střetávaly vlivy Západu, Východu i Severu. Jeho nejslavnější kapitola se psala od 19. stol. do konce 1. sv. války, kdy byl nejdůležitějším přístavem Rakouska-Uherska. Současnou provinční atmosféru kompenzuje blízkost několika světoznámých atrakcí nacházejících se takřka na okraji města. Jedná se o slavný hřebčín v Lipici či obrovské krasové Škocjanské jeskyně. A nesmíme vynechat ani zámek Miramare, který byl svého času sídlem arcivévody Maxmiliána Habsburského – mladšího bratra císaře Františka Josefa I.
  • 7.' '.den
    program den po dni
    7. den
    Katakolon (Olympie), Řecko / Zastávka v Katakolonu, přímořském městečku na pobřeží Jónského moře, vám vedle příjemných pláží nabídne i možnost navštívit areál jednoho z nejznámějších starořeckých měst – Olympie. Tato kolébka olympijských her byla místem, kde Řekové zapomínali na své nepřátelství a věnovali se soupeření výhradně sportovnímu. Prohlídka areálu i přilehlých muzeí vám umožní nahlédnout nejenom do historie her, ale představí vám i důležité památky, např. Diův chrám, kde byla kdysi umístěna obří Diova socha, jeden ze starověkých divů světa, nebo chrám bohyně Héry, kde se každé 4 roky slavnostně zapaluje olympijský oheň.
  • 8.' '.den
    program den po dni
    8. den
    Pireus (Athény), Řecko / Největší řecký přístav Pireus je vstupní branou do Athén, řecké metropole a města s velkým kulturním i historickým dědictvím. Athény jsou kolébkou evropské civilizace i demokracie a domovem velkého množství světoznámých památek. Vždyť kdo by neznal Akropoli, dominantu a symbol města, s chrámem Parthenón, Dionýsovo divadlo nebo řeckou Agoru s nejlépe dochovaným řeckým chrámem Hefaiston. Při procházce Athénami na vás historie dýchá téměř na každém kroku a jejich neopakovatelnou atmosféru by si rozhodně nikdo neměl nechat ujít.
  • 9.' '.den
    program den po dni
    9. den
    Kusadasi (Efez), Turecko / Už tři tisíce let před naším letopočtem bylo osídleno město na západním pobřeží Turecka, které je dnes oblíbenou plážovou destinací i branou k jedněm z nejlépe dochovaných starověkých památek východního Středomoří. Kochejte se výhledy od mohutného hradu i nádhernou přírodou jednoho z nejvýznamnějších národních parků Turecka. Obdivujte jedinečnou sloupovou fasádu římské knihovny z počátku letopočtu i ruiny úchvatných terasových domů bohatých Římanů. Užijte si pěknou pláž nedaleko od centra nebo některou z těch odlehlejších, hustě lemujících pobřeží Egejského moře.
  • 10.' '.den
    program den po dni
    10. den
    Istanbul, Turecko (vylodění) / Istanbul je bezesporu jedním z nejkrásnějších měst světa. Jako místo mimořádného historického významu je symbolem Turecka, mostem mezi Evropou a Asií a také křižovatkou, kde se potkává východ se západem. V jeho ulicích najdete zachovalé raně křesťanské památky, zdobené mešity i orientální tržnice. Návštěva nádherného chrámu Hagia Sofia a paláce Topkapi s výhledem na zátoku Zlatý roh a úžinu Bospor patří k těm největším zážitkům. Projděte se největší krytou tržnicí světa Grand Bazaar a nechte se okouzlit tímto jedinečným městem!