USA, Aruba, Curacao, Bonaire, Svatý Martin ze San Juanu na lodi Freedom of the Seas
Termín: Trasa:
od 15 250 Kč/os. (598 €)

Itinerář

DEN DATUM Přístav / Program PŘIPLUTÍ VYPLUTÍ
1. 06.09.2020, Ne 1. San Juan (Portoriko), USA (nalodění) --:-- 20:30
2. 07.09.2020, Po 2. Relaxační den na moři --:-- --:--
3. 08.09.2020, Út 3. Oranjestad (Aruba), Autonomní státy Nizozemska 08:00 22:00
4. 09.09.2020, St 4. Willemstad (Curacao), Autonomní státy Nizozemska 08:00 20:00
5. 10.09.2020, Čt 5. Kralendijk (Bonaire), Zvláštní správní obvod Nizozemska 08:00 17:00
6. 11.09.2020, 6. Relaxační den na moři --:-- --:--
7. 12.09.2020, So 7. Philipsburg (Svatý Martin), Autonomní státy Nizozemska 08:00 17:00
8. 13.09.2020, Ne 8. San Juan (Portoriko), USA (vylodění) 06:00 --:--
  • 1.' '.den
    program den po dni
    1. den
    San Juan (Portoriko), USA (nalodění) / San Juan, hlavní město Portorika, patří mezi nejstarší evropská města na americkém kontinentu. Historické centrum plné památek a pastelových domů chráněných několika mohutnými pevnostmi i 10 km dlouhými hradbami bylo v r. 1983 zapsáno na seznam světového dědictví UNESCO. Neméně zajímavé je i „nové město“ s mramorovou budovou El Capitolio, která slouží jako sídlo portorického parlamentu. Za návštěvu stojí i rekreační zóna Condado s krásnými plážemi lemovanými hotely, bary a značkovými obchody. Turisté také míří do palírny Bacardi, která produkuje jeden z nejznámějších karibských rumů.
  • 3.' '.den
    program den po dni
    3. den
    Oranjestad (Aruba), Autonomní státy Nizozemska / Bývalá nizozemská kolonie svoji minulost nezapře: Oranjestad, hlavní a největší město karibského ostrova, dodnes zdobí vysoké pestrobarevné domy i bývalá pevnost z konce 18. století. Seznamte se tady se zajímavou minulostí Aruby a pak už vyrazte na komentovanou prohlídku Muzea aloe s továrnou. Obdivujte krajinu nitra ostrova, porostlou kaktusy i prazvláštními divi-divi, stromy formovanými větrem. Relaxujte na Orlí pláži nebo rovnou přeplujte na Renesanční ostrov a jděte šnorchlovat nebo se potápět. Návštěvu Aruby zakončete třeba holandskou pochoutkou keshi yena, sýrem plněným kořeněným masem.
  • 4.' '.den
    program den po dni
    4. den
    Willemstad (Curacao), Autonomní státy Nizozemska / Po více než třech staletích získalo v roce 1954 Curacao nezávislost na Nizozemsku, vliv holandských kolonizátorů je ale v jeho hlavním městě patrný dodnes. Jedinečná koloniální architektura se zasloužila o to, že multikulturní město bylo zapsáno na seznam UNESCO. Obdivujte pestré historické domy čtvrti Punda a pak přejděte po plovoucím pěším mostě do moderní Otrobandy. Vyrazte na některou z nespočtu krásných písečných pláží i do Christoffelparku, největšího národního parku Curacaa. Nakonec ochutnejte místní likér i některé z dalších holandských specialit – třeba syrového sledě, zvaného rauwe haring.
  • 5.' '.den
    program den po dni
    5. den
    Kralendijk (Bonaire), Zvláštní správní obvod Nizozemska / Hlavní město nizozemského karibského ostrova Bonaire bylo založeno v první polovině 17. století jako pevnost na obranu před nepřáteli. Dnes je Kralendijk hezkým koloniálním městečkem a výchozím místem pro průzkum nádherné přírody nad i pod mořskou hladinou. Na ulici Kaya Grandi obdivujte barevné historické domy, v muzeu Terramar potom pestrou historii regionu. V Národním parku Washington Slagbaai pozorujte elegantní plameňáky a pak už se vydejte na vyjížďku na Klein Bonaire s překrásnými písečnými plážemi a desítkami míst ideálních pro potápění nebo šnorchlování. Než Bonaire opustíte, ochutnejte specialitu z perutýna nebo drink tekibon z kaktusu yatu.
  • 7.' '.den
    program den po dni
    7. den
    Philipsburg (Svatý Martin), Autonomní státy Nizozemska / Sv. Martin je jedním z nejnavštěvovanějších ostrovů Karibiku. Ostrov s panenskými plážemi, hezkou přírodou i příjemnými koloniálními městečky navíc zcela unikátně mísí francouzskou a holandskou kulturu. Přístav Philipsburg, hlavní město nizozemské části, je bezcelní zónou i rájem nakupování, kde v rovnoběžných uličkách s pastelovými domky naleznete desítky obchodů s oblečením, luxusními předměty i místními produkty. Největší atrakcí ostrova je světově proslulá pláž Maho, která navazuje na ranvej mezinárodního letiště Princezny Juliany. Letadla zde turistům přistávají jen několik metrů nad hlavou a start velkých letadel je skutečným adrenalinovým zážitkem.
  • 8.' '.den
    program den po dni
    8. den
    San Juan (Portoriko), USA (vylodění) / San Juan, hlavní město Portorika, patří mezi nejstarší evropská města na americkém kontinentu. Historické centrum plné památek a pastelových domů chráněných několika mohutnými pevnostmi i 10 km dlouhými hradbami bylo v r. 1983 zapsáno na seznam světového dědictví UNESCO. Neméně zajímavé je i „nové město“ s mramorovou budovou El Capitolio, která slouží jako sídlo portorického parlamentu. Za návštěvu stojí i rekreační zóna Condado s krásnými plážemi lemovanými hotely, bary a značkovými obchody. Turisté také míří do palírny Bacardi, která produkuje jeden z nejznámějších karibských rumů.