Itálie, Malta, Španělsko, Francie z Janova na lodi MSC Bellissima
Termín: Trasa:
od 17 570 Kč/os. (689 €)

Itinerář

DEN DATUM Přístav / Program PŘIPLUTÍ VYPLUTÍ
1. 29.09.2019, Ne 1. Janov, Itálie (nalodění) --:-- 17:00
2. 30.09.2019, Po 2. Neapol, Itálie 11:00 19:30
3. 01.10.2019, Út 3. Messina, Itálie 08:00 18:00
4. 02.10.2019, St 4. Valletta, Malta 08:00 18:00
5. 03.10.2019, Čt 5. Den na moři --:-- --:--
6. 04.10.2019, 6. Barcelona, Španělsko 07:00 18:00
7. 05.10.2019, So 7. Marseille, Francie 08:00 18:00
8. 06.10.2019, Ne 8. Janov, Itálie (vylodění) 08:00 --:--
  • 1.' '.den
    program den po dni
    1. den
    Janov, Itálie (nalodění) / Bývalá mocná námořní republika a dnes jeden z nejvýznamnějších přístavů Středomoří. To je Janov, hlavní město italského regionu Ligurie. S celou řadou významných památek je vyhledávaným turistickým cílem i počátečním přístavem mnoha výletních plaveb. Turisté přijíždějí obdivovat místní románské kostelíky a krásnou katedrálu sv. Vavřince, ulici Via Garibaldi, která je zapsána na seznamu světového dědictví UNESCO, ale hlavně dům nejznámějšího janovského rodáka – Kryštofa Kolumba, objevitele Ameriky.
  • 2.' '.den
    program den po dni
    2. den
    Neapol, Itálie / „Krásná je Neapol, krásná když svítá“…všichni určitě dobře znají tuto slavnou píseň, která opěvuje krásy Neapolského zálivu. A určitě ne bezdůvodně – Neapol rozhodně patří mezi nejkrásnější italská města s obrovskou škálou historických památek, jejichž základy jsou staré až 3000 let. Procházka neapolskými uličkami vám představí „pravou Itálii“. Navštívíte Dóm i další kostely plné uměleckých pokladů, náměstí Plebiscitu s Královským palácem a operou Teatro di San Carlo či obchodní galerii Umberta I. Velkým zážitkem bude bezesporu procházka přístavem Santa Lucia s mohutnou pevností Castell del´Ovo a výhledem na sopku Vesuv. Samotný masiv Vesuvu je dalším lákadlem Neapolského zálivu, výstup na jeho 1279 metrů vysoký kráter patří mezi nejoblíbenější aktivity. Na jeho úpatí se pak nachází světově proslulá archeologická lokalita – Pompeje, která vás zavede do ulic antického města, které bylo v r. 79 n. l. při obrovském výbuchu dokonale zakonzervováno.
  • 3.' '.den
    program den po dni
    3. den
    Messina, Itálie / Messina byla vždy považována za bránu Sicílie. Město ležící ve stejnojmenné úžině, která odděluje Sicílii od italské pevniny, je ideálním výchozím bodem pro poznávání okolí. Největší atrakcí je bezesporu Etna, nejvyšší činná sopka Evropy, která se s výškou přes 3300 metrů nebezpečně tyčí nad ostrovem. Výjezd lanovkou a následná procházka s výhledem na vrchol patří k tomu nejlepšímu, co vám sicilské přírodní bohatství může nabídnout. Nedaleko Messiny se nachází i perla Jónského pobřeží – městečko Taormina, které se svými úzkými uličkami plnými obchodů a zachovalým řeckým divadlem patří k nejhezčím sicilským městům.
  • 4.' '.den
    program den po dni
    4. den
    Valletta, Malta / Valletta, tajemné město řádu maltézských rytířů, patří mezi nejmenší hlavní města Evropy. Ač nevelká rozlohou, svým kulturním bohatstvím předčí i mnohé větší metropole a zcela právem byla zapsána na seznam světového dědictví UNESCO. Za mohutnými hradbami a bastiony se skrývá zachovalé centrum, které na délku neměří ani jeden kilometr, ovšem najdete tu přes 25 kostelů, palác Velmistra nebo zajímavá muzea. Objevte jedinečnou atmosféru jeho malebných uliček a nevynechejte ani katedrálu sv. Jana, která díky své unikátní výzdobě patří mezi nejkrásnější kostely v Evropě.
  • 6.' '.den
    program den po dni
    6. den
    Barcelona, Španělsko / Když se řekne Barcelona, každý si okamžitě vybaví slavný fotbalový klub, Letní olympijské hry a stavby geniálního architekta Antonia Gaudího. Barcelona je ovšem mnohem více, je to pulzující katalánská metropole, oblíbené letovisko i dynamicky se rozvíjející centrum plné architektonických skvostů a zajímavých historických památek. Její svěží a vstřícná atmosféra z ní dělá jedno z nejkrásnějších a nejoblíbenějších evropských měst a milovníci architektury, historie i dobrého jídla zde zcela jistě zažijí celou řadu nezapomenutelných zážitků.
  • 7.' '.den
    program den po dni
    7. den
    Marseille, Francie / Vypravte se s námi do jednoho z největších přístavů celého Středomoří. Atmosféra Marseille je zcela nezaměnitelná, v jejích ulicích se prolíná historie se současností, zbytky antických staveb s moderním designem. Srdcem Marseille je zcela určitě Starý přístav, chráněný dvěma mohutnými pevnostmi, který lemuje promenáda s řadou obchodů a kvalitních restaurací. Vyjeďte nad město k bazilice Notre Dame de la Garde, odkud se vám naskytne nádherný výhled na Azurové pobřeží, nebo navštivte tajemný ostrov If, kde byl vězněn hrdina slavného románu Hrabě Monte Christo.
  • 8.' '.den
    program den po dni
    8. den
    Janov, Itálie (vylodění) / Bývalá mocná námořní republika a dnes jeden z nejvýznamnějších přístavů Středomoří. To je Janov, hlavní město italského regionu Ligurie. S celou řadou významných památek je vyhledávaným turistickým cílem i počátečním přístavem mnoha výletních plaveb. Turisté přijíždějí obdivovat místní románské kostelíky a krásnou katedrálu sv. Vavřince, ulici Via Garibaldi, která je zapsána na seznamu světového dědictví UNESCO, ale hlavně dům nejznámějšího janovského rodáka – Kryštofa Kolumba, objevitele Ameriky.

Ceny pro termín 29.09.2019 - 06.10.2019, 7 nocí

Varianty plavby:
Bella
Kajuta vnitřní  
cena za 1. a 2. osobu 17 570 Kč/os. (689 €)
cena za 3. a 4. osobu do věku 1 roku 3 570 Kč/os. (140 €)
cena při obsazení jednou osobou 31 570 Kč/os. (1 238 €)