Martinik, Guadeloupe, Svatá Lucie, Barbados, Svatý Vincenc a Grenadiny, Grenada, Dominika, Svatý Martin, Antigua a Barbuda, Svatý Kryštof a Nevis z Fort-de-France, Martinik na lodi MSC Seaside
Termín: Trasa:
Společnost: Loď:
od 60 920 Kč/os. (2 389 €)

Itinerář

DEN DATUM Přístav / Program PŘIPLUTÍ VYPLUTÍ
1. 02.03.2024, So 1. Fort-de-France (Martinik), Zámořský departement Francie (nalodění) --:-- 23:00
2. 03.03.2024, Ne 2. Pointe-à-Pitre (Guadeloupe), Zámořský departement Francie 08:00 19:00
3. 04.03.2024, Po 3. Castries, Svatá Lucie 08:00 19:00
4. 05.03.2024, Út 4. Bridgetown, Barbados 07:00 21:00
5. 06.03.2024, St 5. Relaxační den na moři --:-- --:--
6. 07.03.2024, Čt 6. Kingstown, Svatý Vincenc a Grenadiny 08:00 19:00
7. 08.03.2024, 7. Saint George, Grenada 08:00 19:00
8. 09.03.2024, So 8. Fort-de-France (Martinik), Zámořský departement Francie 07:00 23:00
9. 10.03.2024, Ne 9. Pointe-à-Pitre (Guadeloupe), Zámořský departement Francie 08:00 19:00
10. 11.03.2024, Po 10. Roseau, Dominika 08:00 19:00
11. 12.03.2024, Út 11. Philipsburg (Svatý Martin), Autonomní státy Nizozemska 08:00 19:00
12. 13.03.2024, St 12. St. John, Antigua a Barbuda 08:00 19:00
13. 14.03.2024, Čt 13. Basseterre, Svatý Kryštof a Nevis 08:00 19:00
14. 15.03.2024, 14. Relaxační den na moři --:-- --:--
15. 16.03.2024, So 15. Fort-de-France (Martinik), Zámořský departement Francie (vylodění) 07:00 --:--
  • 1.' '.den
    program den po dni
    1. den
    Fort-de-France (Martinik), Zámořský departement Francie (nalodění) / Tropický Martinik patří bezesporu k nejkrásnějším ostrovům Karibiku. Tento francouzský zámořský department v sobě míchá karibskou živelnost s francouzským šarmem a pro svou příjemnou atmosféru, krásnou přírodu i vyhlášený rum je vyhledávanou turistickou lokalitou. Svahy okolo dominantní sopky Mont Pelée oplývají deštnými pralesy, plantážemi i zahradami a není tak divu, že je Martinik často nazýván „ostrovem květin“. Vedle bílých i sopečných pláží s černým pískem zde naleznete zajímavé památky v čele s hlavním městem Fort-de-France s koloniální architekturou, mohutnou pevností sv. Ludvíka i několika zajímavými muzei.
  • 2.' '.den
    program den po dni
    2. den
    Pointe-à-Pitre (Guadeloupe), Zámořský departement Francie / Francouzský zámořský departement Guadeloupe je romantickým karibským „dvouostrovem“ vyhlášeným svou krásnou přírodou a bohatým podmořským životem, který v minulosti přilákal i slavného oceánografa J. Y. Cousteaua. Rozsáhlý národní park pokrývající svahy mohutné sopky La Soufriére s bujnými deštnými pralesy a kaskádou vodopádů jasně dokazuje, proč získal svůj původní název Guadeloupe – „ostrov krásných vod“. Místní kulturu nejlépe poznáte v Pointe-á-Pitre, které je nepsaným centrem ostrova a nejvýznamnějším přístavem s koloniální atmosférou, muzei i kreolskými trhy s místními produkty.
  • 3.' '.den
    program den po dni
    3. den
    Castries, Svatá Lucie / Svatá Lucie ležící na východním okraji Karibského moře je romantickým ostrovem s nádhernými bílými písčitými plážemi, které kontrastují s bujným porostem vulkanické krajiny. Malebná městečka jsou zase směsicí anglické a francouzské koloniální minulosti, která se prolíná s poklidnou karibskou atmosférou. Pulzující hlavní město Castries ležící v obrovské přírodní zátoce se pohodovému tempu ostrova ovšem vymyká a procházka jeho ulicemi plnými bezcelních obchodů a restaurací je skutečnou smyslovou explozí zvuků, barev i vůní, na kterou jen tak nezapomenete.
  • 4.' '.den
    program den po dni
    4. den
    Bridgetown, Barbados / Barbados je velice přátelský, vřelý a okouzlující ostrov. Je skutečným karibským rájem, k jehož půvabu přispívají vynikající pláže, přepychové hotely i usměvaví lidé. Samotný ostrov je tvořen vápencovým masivem obklopeným korálovými útesy, které daly vzniknout slavnému Platinovému pobřeží. Na Barbadosu však nemusíte trávit čas jen poleháváním na plážích, ostrov nabízí i spoustu dalších zajímavostí – krásné zahrady, koloniální rezidence či přírodní parky. Ať už si vyberete cokoliv, jedno je jisté – vždy budete naprosto očarováni vřelým přijetím i nádhernou přírodou tohoto karibského ostrova.
  • 6.' '.den
    program den po dni
    6. den
    Kingstown, Svatý Vincenc a Grenadiny / Až do počátku 18. století byly Svatý Vincenc a Grenadiny obydleny jen původním etnikem Karibů. V roce 1719 sem jako první Evropané dorazili Francouzi, kteří také na počátku 20. let 18. století založili dnešní Kingstown. Ostrova se však záhy chopili Britové, kteří jej vlastnili až do roku 1979, kdy země získala nezávislosti. Projděte se překrásnými botanickými zahradami, jedněmi z nejstarších na západní polokouli. Vystoupejte k bývalé britské pevnosti Charlotte a kochejte se nádhernými výhledy. Odpočiňte si na některé z překrásných pláží, jeďte se potápět, vystoupejte na sopku La Soufriére a obdivujte překrásnou přírodu ostrovů.
  • 7.' '.den
    program den po dni
    7. den
    Saint George, Grenada / Exotický ostrov Grenada je někdy neprávem opomíjený oproti jeho karibským sousedům. Hlavní město Saint George´s se dvěma mohutnými pevnostmi majestátně shlížející na přírodní přístav ovšem patří k nejmalebnějším v Karibiku. Národní park Grand Etang s kráterovými jezery a 30 m vysokými vodopády se zase chlubí neporušenými deštnými lesy. To vše doplňují překrásné pláže, mezi kterými vyniká Grand Anse Beach řadící se mezi 10 nejkrásnějších pláží Karibiku. Na každém kroku vás navíc bude provázet vůně muškátového oříšku, skořice či kardamomu – na nadarmo se Grenadě přezdívá „ostrov koření“.
  • 8.' '.den
    program den po dni
    8. den
    Fort-de-France (Martinik), Zámořský departement Francie / Tropický Martinik patří bezesporu k nejkrásnějším ostrovům Karibiku. Tento francouzský zámořský department v sobě míchá karibskou živelnost s francouzským šarmem a pro svou příjemnou atmosféru, krásnou přírodu i vyhlášený rum je vyhledávanou turistickou lokalitou. Svahy okolo dominantní sopky Mont Pelée oplývají deštnými pralesy, plantážemi i zahradami a není tak divu, že je Martinik často nazýván „ostrovem květin“. Vedle bílých i sopečných pláží s černým pískem zde naleznete zajímavé památky v čele s hlavním městem Fort-de-France s koloniální architekturou, mohutnou pevností sv. Ludvíka i několika zajímavými muzei.
  • 9.' '.den
    program den po dni
    9. den
    Pointe-à-Pitre (Guadeloupe), Zámořský departement Francie / Francouzský zámořský departement Guadeloupe je romantickým karibským „dvouostrovem“ vyhlášeným svou krásnou přírodou a bohatým podmořským životem, který v minulosti přilákal i slavného oceánografa J. Y. Cousteaua. Rozsáhlý národní park pokrývající svahy mohutné sopky La Soufriére s bujnými deštnými pralesy a kaskádou vodopádů jasně dokazuje, proč získal svůj původní název Guadeloupe – „ostrov krásných vod“. Místní kulturu nejlépe poznáte v Pointe-á-Pitre, které je nepsaným centrem ostrova a nejvýznamnějším přístavem s koloniální atmosférou, muzei i kreolskými trhy s místními produkty.
  • 10.' '.den
    program den po dni
    10. den
    Roseau, Dominika / Přesto, že Kryštof Kolumbus objevil Dominiku už v roce 1493, první evropské osídlení tady bylo založeno Francouzi až v 17. století. Později se ostrova zmocnili Britové a Roseau, které je s 16 tisíci obyvateli jeho hlavním a největším městem, nese známky jejich přítomnosti dodnes. Francouzskou koloniální architekturu najdete především v centru města v okolí Trhového náměstí, ta britská je patrná spíše v jeho širším okolí. Navštivte katedrálu Svatého Patrika, projděte se po půvabné Botanické zahradě, kochejte se výhledy z hory Morne Bruce a podmořským životem třeba na pláži Champagne.
  • 11.' '.den
    program den po dni
    11. den
    Philipsburg (Svatý Martin), Autonomní státy Nizozemska / Sv. Martin je jedním z nejnavštěvovanějších ostrovů Karibiku. Ostrov s panenskými plážemi, hezkou přírodou i příjemnými koloniálními městečky navíc zcela unikátně mísí francouzskou a holandskou kulturu. Přístav Philipsburg, hlavní město nizozemské části, je bezcelní zónou i rájem nakupování, kde v rovnoběžných uličkách s pastelovými domky naleznete desítky obchodů s oblečením, luxusními předměty i místními produkty. Největší atrakcí ostrova je světově proslulá pláž Maho, která navazuje na ranvej mezinárodního letiště Princezny Juliany. Letadla zde turistům přistávají jen několik metrů nad hlavou a start velkých letadel je skutečným adrenalinovým zážitkem.
  • 12.' '.den
    program den po dni
    12. den
    St. John, Antigua a Barbuda / Obyvatelé tropické Antigui se rádi chlubí větou: „Na každý den v roce máme jednu pláž“. Malebný ostrov skutečně nabízí stovky překrásných míst vhodných ke koupání a odpočinku. Svou polohou tvoří bránu do Závětrných ostrovů a zakončuje řetězec souostroví Malé Antily. Vedle pláží a bezcelních obchodů tu naleznete i řadu dalších zajímavostí. Dominantou hlavního města St. John´s je barokní katedrála sv. Jana se stříbrnými kopulemi viditelnými z daleka. Milovníky historie jistě zaujmou i staré loděnice Nelson´s Dockyards zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO.
  • 13.' '.den
    program den po dni
    13. den
    Basseterre, Svatý Kryštof a Nevis / Jméno sv. Kryštofa, patrona všech cestovatelů, bylo propůjčeno i malebnému ostrůvku v Malých Antilách. Bývalá britská kolonie lemovaná nádhernými plážemi v pozadí se zalesněnými sopečnými vrcholky patří k nejoblíbenějším destinacím Závětrných ostrovů. Sv. Kryštof své návštěvníky vedle krásné přírody láká však i na historické památky. Za prohlídku rozhodně stojí národní park s mohutnou pevností Brimstone Hill Fortress zapsaný na seznam světového dědictví UNESCO. Další velkou atrakcí je také projížďka po St. Kitts Scenic Railway, poslední funkční železnici této části Karibiku.
  • 15.' '.den
    program den po dni
    15. den
    Fort-de-France (Martinik), Zámořský departement Francie (vylodění) / Tropický Martinik patří bezesporu k nejkrásnějším ostrovům Karibiku. Tento francouzský zámořský department v sobě míchá karibskou živelnost s francouzským šarmem a pro svou příjemnou atmosféru, krásnou přírodu i vyhlášený rum je vyhledávanou turistickou lokalitou. Svahy okolo dominantní sopky Mont Pelée oplývají deštnými pralesy, plantážemi i zahradami a není tak divu, že je Martinik často nazýván „ostrovem květin“. Vedle bílých i sopečných pláží s černým pískem zde naleznete zajímavé památky v čele s hlavním městem Fort-de-France s koloniální architekturou, mohutnou pevností sv. Ludvíka i několika zajímavými muzei.

Ceny pro termín 02.03.2024 - 16.03.2024, 14 nocí

Varianty plavby:
Bella Fantastica Aurea
Kajuta vnitřní      
cena za 1. a 2. osobu 60 920 Kč/os. (2 389 €) 63 470 Kč/os. (2 489 €)
cena za 3. a 4. osobu do věku 1 roku 8 420 Kč/os. (330 €) 8 420 Kč/os. (330 €)
cena při obsazení jednou osobou 85 370 Kč/os. (3 348 €) 90 470 Kč/os. (3 548 €)
Kajuta s oknem      
cena za 1. a 2. osobu 68 820 Kč/os. (2 699 €)
cena za 3. a 4. osobu do věku 1 roku 8 420 Kč/os. (330 €)
cena za 3. a 4. osobu od 2 do 11 let 36 470 Kč/os. (1 430 €)
cena za 3. a 4. osobu od 12 do 17 let 36 470 Kč/os. (1 430 €)
cena za 3. dospělou osobu 52 760 Kč/os. (2 069 €)
cena při obsazení jednou osobou 101 180 Kč/os. (3 968 €)
Apartmá Premium Suite Aurea (SL1/SL2)      
cena za 1. a 2. osobu 105 290 Kč/os. (4 129 €)
cena za 3. a 4. osobu do věku 1 roku 8 420 Kč/os. (330 €)
cena za 3. a 4. osobu od 2 do 11 let 36 470 Kč/os. (1 430 €)
cena za 3. a 4. osobu od 12 do 17 let 36 470 Kč/os. (1 430 €)
cena za 3. dospělou osobu 70 860 Kč/os. (2 779 €)
cena za 4. dospělou osobu 70 860 Kč/os. (2 779 €)
cena při obsazení jednou osobou 174 110 Kč/os. (6 828 €)
Cena zahrnuje
  Doprava:
  • Letecká doprava v Economy class z Říma (Fiumicino), Paříže nebo Frankfurtu do Fort de France, transfery z letiště do přístavu a z přístavu na letiště.
  Plavba:
  • Ubytování v kajutě vybrané kategorie. Kajuty jsou vybavené samostatným sociálním zařízením, klimatizací, TV, minibarem, šatní skříní, kosmetickým stolkem, vysoušečem vlasů, trezorem a telefonem. Přístavní poplatky, portýrské služby při nalodění a vylodění, denní úklidový servis a výhody Vámi zvolené třídy ubytování.
  Strava na palubě:
  • Rozšířená plná penze: 3 hlavní jídla denně v servírované či rautové restauraci, svačiny a půlnoční bufet.
  • Nápoje: čaj, káva, voda z automatu v rautové restauraci po celý den.
  Zábava na palubě:
  • Volné využití veřejných prostor - bazénu, vířivek, fitness centra a jiných sportovně-rekreačních zařízení, bezplatné zapůjčení plážových osušek, účast na všech akcích pořádaných na palubě – animační programy pro děti i dospělé, dětský klub (pro všechny věkové kategorie), večerní představení v divadle, živá hudba, lekce tance apod.
  Pojištění proti úpadku
  • Pojištění CK proti úpadku u pojišťovny Generali.
Cena nezahrnuje
  • Služby českého průvodce či delegáta
  • Nápoje, které nejsou obsaženy v ceně. Možnost doobjednání nápojových balíčků, třída Yacht Club má v ceně All Inclusive.
  • Nadstandardní služby - prádelna, fotograf, internet, salón krásy, lékařské služby na lodi apod. Možnost doobjednání fotografických, internetových i lázeňských balíčků.
  • Fakultativní výlety v navštívených přístavech. Lodní společnost má širokou nabídku výletů v každém přístavu, na vyžádání zašleme přehled. Výlety bývají v těchto jazycích: angličtina, španělština, italština, francouzština, němčina. Na plavbách s českým delegátem se konají výlety v češtině.
  • Stravu mimo loď a stravování ve speciálních restauracích.
  • Spropitné pro obsluhu na lodi: pro osoby od 12 let: 12€/osoba/noc, od 2 do 11 let včetně: 6€/osoba/noc. Na plavbách z Miami, severní Ameriky a ve východní Asii: pro osoby od 12 let: 16$/osoba/noc, od 2 do 11 let včetně: 8$/osoba/noc. Spropitné musí být uhrazeno před plavbou, proto bude zahrnuto v cestovní smlouvě.
  • Cestovní pojištění a pojištění storna. Na vyžádání zajistíme.
  • Vízum (pokud je vyžadováno).
Upozornění
  • Ceny jsou pohyblivé a uvedená cena je pouze orientační. Aktuální cena bude určena v okamžiku nezávazné rezervace.
  • Pro účast na plavbě je nutné mít cestovní pas platný ještě minimálně 6 měsíců po ukončení plavby. Pro plavby navštěvující USA musí být pas biometrický. Občané EU, kteří se zúčastní plaveb s destinacemi výhradně v Schengenském prostoru, mohou cestovat i s občanským průkazem.
  • Pokud máte jakákoli zdravotní omezení, cestujete s kojenci nebo jste těhotná, ZDE si prosíme ověřte, že je pro Vás plavba vhodná a můžete ji absolvovat.
  • Pokud cestujete s nezletilými dětmi, máte odlišná příjmení nebo necestují oba rodiče/zákonní zástupci, prosíme ověřte si u nás podmínky účasti.
  • Nalodění (check-in) první den plavby se uzavírá několik hodin před plánovaným odplutím, nejpozději však 120 minut. Čas check-in bude upřesněn s palubními lístky. Doporučujeme se do přístavu dostavit s dostatečným předstihem, v případě vlastní letecké dopravy o den dříve. 
  • Cestující je sám zodpovědný za dodržení vstupních podmínek do všech navštívených zemí. Podmínky se mohou kdykoli změnit.
  • Tyto kajuty s balkonem 9004-9009, 9012-9016, 9019, 12010-12013, 14004, 14005 mají omezený výhled.
  • Tyto apartmány mají omezený výhled: 13002, 13003, 14002, 14003.
Třídy plavby
Třída: Bella

Ve třídě Bella, která je dostupná v kajutách vnitřních, s oknem i s balkonem, budete mít tyto výhody navíc:

  • Volba doby večeře (výběr ze dvou časů), podle dostupnosti.
  • Kontinentální snídaně v kajutě (donáška za poplatek).
  • Body do věrnostního programu MSC Voyagers Club (od 200 bodů za plavbu).

Kajuty ve třídě Bella jsou vždy garantované - tzn. jejich pozici určí lodní společnost do cca 7 dní před plavbou. Lodní společnost garantuje kajutu stejné anebo vyšší kategorie.

Třída: Fantastica

Ve třídě Fantastica, která je dostupná v kajutách vnitřních, s oknem i s balkonem, budete mít tyto výhody navíc:

  • Možnost výběru umístění kajuty v okamžiku rezervace (podle dostupnosti).
  • Přednostní volba doby večeře (výběr ze dvou časů).
  • Možnost jednoho přesunutí plavby zdarma. Změna musí být oznámená minimálně 32 dní před vyplutím a alternativní plavba musí mít datum vyplutí v následujících 3 měsících od původní.
  • Kontinentální snídaně v kajutě (donáška zdarma).
  • 24hodinová pokojová služba (donáška zdarma, pokrmy zpoplatněny).
  • Body do věrnostního programu MSC Voyagers Club.
Třída: Aurea

Ve třídě Aurea, která je dostupná v kajutách s balkonem a v apartmánech, budete mít tyto výhody navíc:

  • Prestižní kajuty s výhledem na moře na vyšších palubách a s nejlepší polohou na lodi.
  • Možnost výběru umístění kajuty v okamžiku rezervace (podle dostupnosti).
  • Možnost jednoho přesunutí plavby zdarma. Změna musí být oznámená minimálně 32 dní před vyplutím a alternativní plavba musí mít datum vyplutí v následujících 3 měsících od původní.
  • Kontinentální snídaně v kajutě (donáška zdarma).
  • 24hodinová donášková služba zdarma (donáška zdarma, pokrmy zpoplatněny).
  • Relaxační vybavení v každé kajutě (včetně županu a pantoflí).
  • Možnost výběru polštářů.
  • Volný přístup na exkluzivní sluneční palubu (pokud je na lodi dostupná).
  • Přístup do termálních zón (jen pro dospělé).
  • Přednostní nalodění první den plavby.
  • Libovolná doba večeře ve vyhrazené části restaurace.
  • 10% sleva na všechny lázeňské procedury zakoupené na lodi. 
  • Body do věrnostního programu MSC Voyagers Club.
Třída: Yacht Club

Ve třídě Yacht Club, která je dostupná v apartmánech a ve vnitřních kajutách, budete mít tyto výhody navíc:

  • Luxusní apartmá s nejlepší polohou a na nejvyšších palubách lodi. Nadstandardní vybavení, zahrnující matrace s paměťovou pěnou, ložní prádlo z egyptské bavlny s výběrem polštářů, mramorovou koupelnu, plazmovou TV a bohatě zásobený minibar včetně kávovaru Nespresso.
  • Možnost výběru umístění apartmá v okamžiku rezervace (podle dostupnosti).
  • Možnost jednoho přesunutí plavby zdarma. Změna musí být oznámená minimálně 32 dní před vyplutím a alternativní plavba musí mít datum vyplutí v následujících 3 měsících od původní.
  • Exkluzivní služby komorníka 24 hodin denně, vyhrazená recepce pro speciální přání hostů.
  • Soukromá restaurace určená výhradně pro cestující ve třídě MSC Yacht Club s otevřenou dobou stravování.
  • All-inclusive v ceně (balíček Premium Extra, položky z minibaru).
  • Internetový balíček Browse (neomezený přístup k internetu pro 2 zařízení, bez videa)
  • Přístup do privátního komplexu se salonem „Top Sail Lounge“ s bohatým výběrem nápojů, delikates a dezertů a odpolední nabídkou čajů, dále také na soukromou sluneční palubou „The One Sun Deck“, vybavené bazénem, vířivkami, soláriem a barem.
  • Soukromý výtah do lázní MSC Aurea Spa a volný vstup do termálních zón.
  • Přednostní nalodění a vylodění první a poslední den plavby.
  • Přednostní odjezd a návrat u výletu organizovaného MSC.
  • Relaxační vybavení v každé kajutě (včetně županu a pantoflí).
  • Možnost výběru polštářů.
  • Služba balení/vybalování zavazadel, noviny na vyžádání přímo do kajuty.
  • Prvotřídní 24hodinová donášková služba a snídaně v kajutě zdarma.
  • Body do věrnostního programu MSC Voyagers Club (od 800 bodů za plavbu).